Batavus van Peter

Goedendag,

Wat een leuke site heeft u!

Ik heb een vraagje.
Kunt u mij iets vertellen over herkomst van de fiets in de bijlage?
Alles werkt, het enige dat ontbreekt is een fietsenstandaard.

Alvast dank!

Hartelijke groet,

Peter Beereboom
Rotterdam

Eén gedachte over “Batavus van Peter”

  1. Beste Peter,

    Welkom op de site! Zoals ik je al had geschreven, het is een Batavus uit omstreeks 1961. Ik herkende hem al aan de uitstekende achterspatbordbeugel. Maar het balhoofdplaatje maakt het natuurlijk helemaal duidelijk. Andere typische kenmerken voor Batavus transportfietsen na de oorlog zijn de uitstekende ovalen op de voorvorkkroon, de aangelaste bevestigingen voor het de baggagedrager en ook het balhoofd is typisch voor Batavus. Het bouwjaar heb ik afgeschat. Ik weet dat mijn Batavus met framenummer 118499 uit 1955 komt, aan de hand van de datum stempels op de onderdelen (53 op de trapas, 54 en 55 op de achternaaf delen). Batavus bereikte framenummer 205000 in 1967, dus via middeling kom ik dan rond 1961. Als er nog de originele achternaaf van Fichtel Sachs in zit, dan is die van na 1958, het laatste jaar dat daar nog een jaartal als getal op werd gezet. Na 1958 is het jaartal aangeduid via een letter, beginnend met A in 1959. Deze letter staat dan linksonder het logo op de naaf. Voor meer informatie, zie: http://www.rijwiel.net/artdaten.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *