Achterhoekse Picknick Toertocht

Deze toertochttip is ontvangen via Sjoerd. Het is een voortzetting van de LVW-toertocht.

Datum: zondag 19 juli.
Vertrek- en eindpunt: station Lichtenvoorde-Groenlo
Adres voor Tomtom: Stationsstraat Lievelde
Dit stationnetje is met de trein van Arriva te bereiken vanuit Zutphen of Winterswijk. Bovendien is er een ruime gratis parkeerplaats. Vanaf 10.00 bent u welkom en is er tijd voor een kopje koffie bij Café Loco tegenover het station voordat we op de fiets stappen.

Via oude kerkpaden, rijden we via Ziewent naar het eerste rustpunt in Marienvelde. Die paden zijn een paar geleden voorzien een semi-verharding en ook prima te rijden met de echt oude fietsen met massieve banden. Voor bakfietsen en andere driewielers zijn ze echter te smal.

Vanaf Marienvelde rijden we naar onze picknick-plek bij de Schaapskooi in de Vennebulten.. Die bulten stellen niet veel voor. Om nog een beetje vergezicht te hebben is er een uitkijktoren neergezet. Het fietsen wordt soms wat lastiger. Er zitten een paar korte stukken bospad bij die hobbelig zijn en bij droog weer mul. Maar het is zo nodig met de fiets aan de hand te overbruggen.

Bijna terug bij ons vertrekpunt krijgen we “De Schans” bij Groenlo te zien, waar dan ook de voorbereidingen voor de Zwarte Cross al aan de gang zijn. En ons clublid Guido Rensing nodigt iedereen uit die belangstelling heeft om zijn leuke verzameling oude fietsen te komen bekijken. Guido heeft een fietsenzaak hier dichtbij.

Er wordt geen deelnamegeld gevraagd, wel graag van te voren aanmelden. En neem iets bijzonders mee voor de gezamenlijke picknick. Iets zelfgemaakts of wat speciaals uit je eigen streek. We laten ons verrassen!

Aanmelden bij:
Benny Maalderink, telefoon 0575 462348 (na 18.00 uur) of Wim Wassink, email w.wassink1952@kpnmail.nl

3 gedachten over “Achterhoekse Picknick Toertocht”

  1. Net even op OV9292 gekeken, maar het is vanuit Amsterdam twee en een half uur reizen en het is niet mogelijk er voor 10:30 te zijn. Eerder rijden er geen treinen.
    Het lijkt mij best leuk, maar ik denk dat ik deze maar even aan mij voorbij laat gaan. Helaas
    Gr. Erwin

  2. Had er graag bij geweest, ben op vakantie op Tessel.
    Heb daar wel mij Gazelle TR uit 1938 opgehaald, daarover later meer. Veel plezier jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *