Grootte Transportfietstoer 2015 Haarlem

De eerste foto’s van de toer vandaag zijn binnen. 19 deelnemers en een mooie 50 km. Hier de beklimming in Overveen. Afdaling ging beter, al was het niet zonder hete olie uit de remnaven.

Lunch en fietsenkijken in de duinen.

Oponthoud door gebroken ketting…

Even later vakkundig gerepareerd…

Pauze bij strandtent in Wijk aan Zee.

En na een ijsje weer naar huis.

Dank voor de organisatie van deze topdag!

12 gedachten aan “Grootte Transportfietstoer 2015 Haarlem”

  1. Beste organisatoren en deelnemers,

    Wij uit Velp vonden het een zeer fraaie tocht en een gezellige rit! We zullen morgen de spiertjes wel voelen! Voor ons een goede opwarmer om binnenkort op klassiek vervoer van Velp naar Meppel te fietsen! We nemen nu ook standaard kettingstukjes mee!

    Groeten,

    Loek en Jan

  2. Was een heel mooi tochtje. Gisteren probleemloos Leiden nog gehaald, nog steeds helemaal fit. Ik kon direct aansluiten op het terras, dus perfecte timing 🙂 Ik ben ook nog steeds vol bewondering dat onderweg even een gebroken ketting werd hersteld. En dat er verder geen mankementen zijn geweest, ondanks het oude materieel. Dank aan de organisatie voor weer een mooie tocht!

    1. Petje af voor je hoor!!
      Maar je had ook een heeeeerlijk biologisch patatje op,
      voor de brood nodige energie.
      Groet Ad

  3. Ad, Eric, mijn complimenten voor de mooie rit die jullie hebben uitgezet. Het weer was ook goed (aardig rode kop toen ik thuis in de spiegel keek), kortom een prachtige rit.
    Nog bedankt dat jullie hebben gewaarschuwd dat er een flinke afdaling bij zat. Daardoor heb ik de dag van te voren mijn achternaaf een onderhoudsbeurt gegeven en zag ik een verborgen scheur in de strop van mijn remhevel zitten. Dit had aardig fout kunnen gaan bij de afdaling.
    Trouwens Ad, mijn complimenten hoe je met huis, tuin en keuken middelen de gebroken ketting weer hebt gerepareerd.
    Gr. Erwin

      1. Sterker nog; er waren minimaal twee fietsenmakers aanwezig en één hield zich er al mee bezig. Ach, uiteindelijk is de ketting gerepareerd door degene die hem op de fiets had gemonteerd met assistentie van een fietsenmaker en wat amateurs.
        Op welk punt was hij nu eigenlijk gebroken ?
        Gr. Erwin

  4. Gewéldige route en het weer was natuurlijk ook een cadeautje.
    Heel veel dank en op naar de volgende keer weer zou ik zeggen.
    Veel dank ook aan Maurice die het verbindingsschakeltje van de ketting weer heeft gevonden.
    Vond ik op zich ook wel zeer bijzonder.
    De ketting was dus eigenlijk niet gebroken maar de sluitschakel was losgekomen. ’t Was eigenlijk een kinderziekte omdat de fiets nog niet echt veel was gebruikt na revisie maar het het is dankzij Maurice en de verbandtrommel van een van de toerrijders weer goedgekomen.
    Aardig om te vertellen is dat de ‘nieuwe’ sluitschakel wel de goede breedte had maar de pennen waren te dik. Omdat Maurice met de originele aan kwam zetten, moest weer even rechtgebogen worden en de pin weer op de goede plek, kon die weer gebruikt worden. Samen met het borgveertje uit de verbandtrommel was het toen weer gefixt.
    Wat een samenwerking!! :-o)
    Geweldig verhaal weer!

    Voor nog wat analoge zwart/wit foto’s even naar beneden scrollen want Fons zit er nog tussen.

    https://www.flickr.com/photos/100633342@N05/

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  5. 8 foto’s van Charles toegevoegd.

    Voor wie Amerikaanse tv kan ontvangen: morgenavond is de aflevering van “American Pickers”, waar transportfiets.net in de aftiteling wordt bedankt, op televisie. The History Channel om 9:00 EST. Aflevering heet “Texas Hold ‘Em”. Gaat over Simplex, maar niet de Amsterdamse.

  6. Hallo allemaal,

    Als voor de eerste keer deelnemer aan de tocht niets dan lof voor de organisatie. Ik vond de sfeer erg goed, zeker omdat ik op een “gewone” oude fiets meereed. Jammer dat er niet meer haarlemmers meereden. Gelukkig geen zadelpijn o.i.d. Als ik een leuke (betaalbare) transportfiets vind weet ik niet of ik me zal beheersen ….
    De volgende keer doe ik zeker weer mee.

    Groeten,
    Wim

    P.S. mijn buurman vertelde mij dat hij zondag een stel gekken op van die oude fietsen had zien rijden bij Wijk aan Zee ……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *