Geremde vooras oude bakfiets

Hoi,

Ik heb een oude bakfiets sinds een jaartje en merkte dat in mijn woonomgeving (Nijmegen) de heuvels erg veel vragen van het trommelremmetje op het achterwiel. Nu heb ik via Marktplaats een geremde vooras kunnen bemachtigen (een echte oude smeedijzeren). Is er iemand die weet hoe deze bediend moet worden? Ik heb 1 foto gevonden van een oude bakfiets met trommelremmen voor en het lijkt of deze met een voetpedaal bediend worden maar ik zou graag meer en duidelijkere details weten.

Alvast bedankt voor je reactie.

Groet,

Richard

6 gedachten aan “Geremde vooras oude bakfiets”

  1. Voetpedaal lijkt me een goed idee. Met twee handen de bak goed in het gareel houden en een been op de rem zetten. Is vast wel ergens met een klemsysteem op het frame te plaatsen.

    1. Dat dacht ik ook al inderdaad. Als je op die manier kan remmen hoef je de voeten ook niet op de pedalen te houden om tegendruk te geven.

  2. Een handrem met kabels of stangen vanaf het stuur zou kunnen, maar voor het achterwiel moet al een hand van het stuur. Het mooiste is een systeem waarbij je niet en de standaard remhendel en een extra rem hebt. Wellicht kun je het complete remsysteem van een oude bakbrommer gebruiken?

    1. Goed idee om daar inderdaad eens naar te kijken. Dacht als alternatief om een remstang te maken (ipv remhendels) over de breedte van het stuur, waarbij ik met 1 hand beide remmen kan bedienen of een remhandel met dubbele bediening.

  3. Ik heb even gekeken en het lijkt er inderdaad op dat de as afkomstig is van een bakbrommer. Heb inmiddels ook iemand met een bakbrommer in de buurt gevonden om te kijken hoe het systeem daarbij werkt.

  4. Het voetpedaal is voor de achterrem en wordt met het pedaal bediend d.m.v een staafje dat aan één kant van het scharnierpunt bevestigd wordt.Let wel op aan welke kant de remhandle aan de rem-ankerplaat zit dus :remmen :TRAP OP HET en kijk hoe de remhandle achter beweegt.
    De voorrem wordt metÉÉN remhandel bediend d.m.v. een remkabel. De beide trommels worden van links naar rechts verbonden met een remkabel (binnen en buitenkabel met stelschroef)Lan genoeg laten en dan in het midden aan elkaar maken en dan naar boven naar de handremhandle op het stuur.dus net zoals bij een gewone fiets.Let op dat je brommer remkabels gebruikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *