Voormalig tuindecoratie

Hoi Transportfiets liefhebbers

Mijn naam is Naud Aendekerk ik ben een verzamelaar van rijwielen met hulpmotor, via deze hulpmotoren ben ik dus in contact gekomen met oude rijwielen. In mijn verzameling zitten dus ook transport fietsen al voor zien van een hulpmotor of nog niet . Nu heb ik vorige week een transportfiets gekocht die als tuindecoratie diende hij had al een natuurlijke groene kleur gekregen en het zadel dek was ook een met de natuur, na wat poetswerk en wat lucht in de banden een ander zadeldek een paar oudere trappers zonder reflectie te monteren ziet hij er weer een heel stuk beter uit. bij het poetsen kwamen 3 dingen naar voren, er zit een Styria terugtrap rem naaf in uit 1955 uit oostenrijk in het achter wiel, de banden zijn vredestein 28 X 1 3/4, het Zadel heeft een sierlijke vorm met zware hangveren en een duidelijk frame nummer 301950. Nu is mijn vraag zijn deze de banden nog tekoop uit oude voorraad en weet iemand welke fabrikant deze fiets gemaakt heeft?

Mvgr. Naud Aendekerk

3 gedachten aan “Voormalig tuindecoratie”

  1. Hallo Naud
    Deze banden worden niet meer nieuw gemaakt.
    Je kan natuurlijk via mp nieuw uit oude voorraad kopen ,of een alternatieve band.
    mijn ervaring is dat de nieuwe ”echte transportband van Vredestein ” slecht van kwaliteit zijn en heel snel droogte scheuren vertonen.
    Maar als je je fiets alleen voor de showroom is kan dat natuurlijk geen last.
    Over het merk kan ik je niets vertellen

    Groet Ad

  2. De vredestein extra zwaar transportbanden zijn nog te verkrijgen bij:

    http://www.lentinkfietsshop.nl/shopping/index.php?offset=100&idp=306&ids=3&mode=0&text=

    En bij:

    http://nostalgie-oirschot.nl/

    Deze hebben wel een gekleurd logo toegevoegd. Als je de originele banden wilt vervangen vanwege scheurtjes, deze zijn vaak nog gewoon goed te gebruiken. Ze halen hun sterkte uit de wapening, niet uit het rubber zelf. Dus zolang het rubber er niet letterlijk vanafkomt, kun je ze gewoon hard oppompen en zwaar belasten zonder probleem en ze gaan nog vele jaren mee. Ik heb zulke banden die al zeker 50 jaar oud zijn onder een van mijn transportfietsen, en die doen het prima. Maar als hij is zoals deze, dan wordt het tijd hem te vervangen:)

    http://3.bp.blogspot.com/-BH9pnKS3kAY/UDkcXs-mReI/AAAAAAAAAJU/VIShMG7ncJ0/s1600/IMG_5979.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *