7 gedachten aan “Eysink op Marktplaats”

    1. Hij is al gereserveerd ook.
      Er zijn inderdaad een paar onderdelen verdwenen maar het blijft natuurlijk wel een prachtig frame.
      ’t Is dat ik net een beetje aan het opruimen ben omdat ik geen ruimte meer heb voor nog meer fietsen anders had ik wel een bod gedaan.
      Maar de voorvork met de typische aangesoldeerde padden voor de spatbordsteuntjes zijn weg, het zadel hangt op ‘half elf’ en de pedalen zijn vervangen.

      Maar ja, zoals gezegd, zeer mooi frame en er is zeker iets moois van te maken.
      Nou maar hopen dat ze alleen de mos weg poetsen en de fiets verder mooi oud laten.

      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

    1. Klopt, lijkt mij ook een Cyrus. Deze transporter mist niet alleen de voorvork en het stuur met bevestigingsnokken voor het rek maar heeft ook niet de typische Eysink achtervork en achterpats.

      Ik hoop dat de koper niet teleurgesteld is als hij dit leest. Ook een Cyrus met schuine bovenbuis is een interessante fiets.

      Groeten,
      Sjoerd

  1. Hoi,

    Heeft de eerste (die voor de boom) nog wel de originele onderdelen? Ik ga die fiets namelijk komende week bekijken.
    En hebben jullie misschien tips waar ik op moet letten?

    Ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen, want ik heb niet veel ervaring met oldtimer fietsen. Het enige wat ik weet is dat ik het frame er geweldig uit vind zien. 🙂

  2. Hallo Kees,

    De transporter die als Eysink 1932 op Marktplaats stond was geen Eysink maar een Cyrus (vorige week sprak ik de nieuwe eigenaar).
    Die in Ruinerwold is wel een Eysink. De fiets is minstens 75 jaar oud dus er is in al die jaren wel het een en ander aan vervangen. zoals rek, zadel, trappers. De originele spatborden waren van een halfrond model. Van het voorspatbord is op de foto’s het model niet goed te zien. Het achterspatbord lijkt correct. Het kettingblad is van een model dat Eysink ook monteerde dus is waarschijnlijk nog origineel. Van het stuur ben ik niet zeker. Er zitten wel vaste oren aan voor het rek zoals bij dit model Eysink gebruikelijk was. Het kettingscherm en de standaard zijn latere toevoegingen. Af fabriek waren deze modellen doortrappers. De remnaaf kan vroeger als extra besteld zijn of een (nuttige) latere toevoeging. In het voorwiel zat oorspronkelijk ook een achternaaf met vast kettingwiel zodat de wielen uitwisselbaar waren. Dat was in elk geval zo bij de vroegere bouwjaren. Kijk eens naar het framenummer (rechts op de zadellug), aan de hand hiervan kan ik je een indicatie geven van het bouwjaar.

    Groeten,
    Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *