28 gedachten over “Tip: nieuwe creme transportbanden”

 1. Deze 28″ is de Continental Retroride. Deze is er ook in 26 x 1.9 en in bruin. De adviesprijs is trouwens 17,95 euro ! En dat is de uitvoering met reflectie, welke in het algemeen duurder is als de band zonder.
  Met dit profiel (en zonder reflectie) is er trouwens ook een 26 x 2 zwarte bromfietsband van Continental. Steviger als een fietsband, maar je mag niet harder fietsen als 70 km/u. Zeer geschikt als transportband, kost wel 42,95 euro (advies prijs). De 26″ van Toon Mensinck heeft een ander profiel wat ik nog niet heb kunnen traceren.
  Gr. Erwin

 2. ’t Zijn mooie banden maar dúúúúrrr!!
  Als de adviesprijs € 17,95 is zijn ze bij de groothandel nog goedkoper.
  Voor de Rubena’s betaal ik het zelfde. € 17,50 en die komt ook zonder reflexie.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

   1. MOOI ! ; dat zijn berichten ; gewoon weer zo,n ouderwetse simpele Vredestein met pasvorm ipv die buiten proportionele bolle modellen uit Toekie-toekiestan MVR GRT

   2. Hoi Erwin en Richard,

    De Gazelle die ik dinsdag bij jou, Richard, op heb gehaald blijkt spiksplinternieuw van binnen!!
    Eigenlijk is het een beetje idioot dat een fiets waar het achterspatbord van vervangen is en die is overgeschilderd omdat er overal roest op zit zo weinig gebruikt is dat van binnen overal het fabrieksvet nog te vinden is.
    De pedalen waren ook niet meer te redden en de velgen waren ook overgeschilderd zodat de verf op de nippels van de spaken zat.
    Alles wat ik er van kan maken is dat er of niet/bijna nooit op gefietst is behalve met carnaval omdat er overal serpentines tussen zat of de fiets is gereviseerd en niet meer gebruikt na de revisie. Alles was echt nieuw.
    Nieuwe tandwielen voor en achter, nieuwe ketting, nieuwe voornaaf, nieuw balhoofd, nieuwe trapas met conen en cups.
    De spaken in de wielen waren ook nog zeer goed. Aan de vorm van de nippels kan ik zien dat het 50 jaar of ouder is maar het zink op de spaken is alleen maar een beetje ‘verzout’. Geen butsen, putsen of slagen in de velgen.
    De trapas is ook nieuw dus niet alleen maar de cups en de conen maar de as zelf ook.
    ‘k snap er eigenlijk niks van omdat de spatborden en het frame wel gebruikssporen hebben maar de rest dus helemaal niet.
    Er is met een kwast verf overheen gegaan maar dat is met de Franse slag gebeurt. Breekt er zo weer vanaf.
    Ik weet niet wat ze er mee gedaan hebben maar er is niet mee gefietst.
    Gekocht en buiten gezet of zo? Al het typische rood-bruine fabrieksvet zat er nog in behalve in het achterwiel.
    Er zit een Torpedo in uit 1954. Die heb ik ook even uit elkaar gehaald waardoor ik kan zien dat er ooit wel nieuw vet in gedaan is. De onderdelen hadden allemaal 54 ingeslagen dus die zijn niet vervangen. Aan de slijtvlakken van de kooi en de remconus kon ik zien dat er bijna niet of nauwelijks mee geremd is.
    De remmantel zelf is ook onberoerd dus het lijkt er op dat de fiets ooit gekocht is en vervolgens buiten aan de elementen is overgelaten waardoor het leek dat de fiets een zwaar leven achter de rug had maar het tegendeel is waar.
    Als een schaap in wolfskleren!
    Blijft nog steeds de vraag waarom het nodig was om het achterspatbord te vervangen. De spatbordstangen achter zijn ook niet origineel.
    ‘k Was vandaag tijdens het demonteren mijn camera vergeten maar morgen zal ik er een paar foto’s van maken en naar Bas sturen.
    Ennuuuh, ‘k Ben er wel blij mee natuurlijk. Dat snap je dus ik heb maar een paar van die Vredestein banden besteld om er op te leggen.
    Ik wist wel dat er van die banden waren maar niet dat ze ook in 622 te koop waren. Ik heb ze bij Halfords gezien voor toerfietsen 40-635.
    Er staat bij dat ze beperkt leverbaar zijn.
    Wat zou dat betekenen?

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Geweldig Charles ! , dat is echt bijzonder dat alles nog zo goed is ,[maar anderzijds ach ja je kent me he? ik verkoop geen rotzooi zei ik toch ? ] mvr grt en hou ons maar op de hoogte van de restauratie

    1. Hoi, Richard
     Ik heb geen idee, ik heb deze site genomen omdat er een duidelijke foto bij staat. Ik had gegoogled op “Vredestein Retro” en bij deze site hadden ze de 28 x 1 3/4. Voor de rest ben ik nog nooit op deze site geweest. Er zit trouwens wel reflectie op de band, ik weet niet of dat problematisch voor je is.
     Gr. Erwin

     1. Hoi Richard,

      Er is ook nog een webwinkel waar ze de banden voor € 17,95 aanbieden maar daar zijn verzendkosten weer een paar euro meer.
      Ik heb ze zelf besteld bij de webwinkel via de link van Erwin en daar kreeg ik meteen en factuur van via een mailtje en het bericht dat ze zo snel mogelijk verzonden zouden worden.
      Ik ga er van uit dat het betrouwbaar is maar als je het zeker wilt weten dan moet je nog even wachten totdat de banden binnen zijn.
      Dan laat ik iets weten.

      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

 3. Hoi Heren,

  Ik heb onlangs (zegge een week of twee geleden) de Vredesteinbanden Retro banden 18* 1 3/4 besteld bij de allesvoordefiets.nl webwinkel. De banden werden 2 dagen na bestelling en directe betaling thuisbezorgd. Snelle en correcte service en goed verpakt.

  Ik was eerst ook een beetjes sceptisch, maar even het bedrijfje gechecked bij KvK (doe ik meestal met webwinkels waarbij de prijs een stuk lager is dan bij de concurrentie, wellicht een goede tip)

  Het is werkelijk waar een prachtige band, welis met reflectiestrip. Echter moet je soms consessies doen voor een mooie band.

  Groet,
  Marco

 4. Hoi Marco,

  Is het mogelijk om de reflexie er af te peuteren?
  Bij Schwalbe is dat nooit zo’n probleem. Even het begin opzoeken en het kan er in een of twee keer van af getrokken worden.
  Een stevige duimnagel doet wonderen.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. tegeltjeswijsheid ; LIEVER EEN CREMEKLEURIGE VREDESTEIN MET REFLECTIERAND , ALS ZO,N SAAIE ZWARTE OF TE BOLLE WITTE UIT HET BUITENLAND mvr grt

   1. Hoi, richard
    ik moet je helaas teleurstellen, Vredestein fietsbanden is al jaren in buitenlandse handen. De afdeling fietsbanden was aan een indiase bandenfabrikant verkocht. Ik hoorde recentelijk ook dat er bij de chinese fabrikant CST ook vredesteins van de lopende band rollen.
    In nederland is Vredestein fietsbanden niet meer als een kantoortje.
    Er is weinig nederlands meer aan. Deze tegelwijsheid is lichtelijk achterhaald.
    Gr. Erwin

    1. Tja, tegeltjeswijsheden…. Ik vind het gewoon een mooie retroband. Over de kwaliteit van Vredesteinrubber ben ik wel te spreken dus vandaar mijn keuze.

     @ Charles: Dat van het afpeuteren van de reflectie heb ik nog niet geprobeerd. Ik zal eens kijken een dezer dagen. Het zou zeker mooier zijn, dat ben ik met je eens. Mocht ik resultaat hebben, dan laat ik het nog wel even weten via dit draadje.

     De banden zijn in mijn geval voor een Sparta motorfietsje met 74cc, de nadruk ligt hierbij op fietsje! Met een Sparta met ben je sneller van A naar B…

     Vriendelijke groet,
     Marco

    2. HIERBIJ DE aangepaste versie ; LIEVER EEN CREMEKLEURIGE VREDESTEIN MET REFLECTIERAND , ALS ZO,N SAAIE ZWARTE OF TE BOLLE WITTE CRUISERBAND

     1. Maak je niet druk Richard, ik had er ook niets achter gezocht! Dat het jammer is dat het niet echt is geef ik je absoluut gelijk in. Ik vind het ook jammer, echter zijn de prijzen voor een authentieke witte 28 1 3/4 band ook niet mis. Orgineel zou inderdaad leuker zijn geweest, maar ik steek mijn centjes liever in een top-restauratie. Mooi nikkelwerk en een fraaie bies doen de banden al snel vergeten.

      Groetjes,
      Marco

      P.S. Wat een mooi fietsweer vandaag!!

  2. Hoi Charles,

   Bedankt voor de tip. Ik heb gisteren met wat geduld en een ouderwets tandartsentangetje de reflectiestrip verwijderd. De band is er zeker van opgeknapt en zo een stukje authentieker geworden.

   Dit weekend ga ik ook naar de fietsbeurs in Berlicum. Ik ken je nog niet van gezicht, maar wellicht verandert dat snel genoeg.

   Vriendelijke groet,
   Marco

  1. Beste Charles,

   das niet helemaal juist. Je moet er wel meer dan 2 bestellen, anders heb je toch die 4,95 verzendkosten aan je broek hangen…

   groeten
   Maurice

 5. Supertips allemaal! Dank!:)

  P.s. weet iemand of er misschien ook geschikte velgen voor transport/bakfietsen zijn voor de 28 x 2 banden? In plaats van de 28 x 1 3/4 velgen bedoel ik. Ik had eerder nagedacht over 28 x 1 3/4 velgen in voorwielen van een van mijn bakfietsen te gebruiken, maar ze zijn zoveel smaller dan de oude maat 28 x 2 velgen, dat ik ze niet vertrouw dat ze sterk genoeg te zijn als vervanger hiervoor.

 6. Gisteren zijn bij mij de Vredestein Retro 47-622 binnengekomen.
  Vandaag heb ik er een op een velg gelegd en opgepompt om eens te kijken hoe het er uit ziet.
  Het valt met niet tegen en er bestaat geen twijfel over dat ze dikker zijn dan de banden van Schwalbe met de maat 50-622.
  De letters VREDESTEIN staan niet helemaal in lijn omdat de mal waar de band mee is gemaakt uit twee helften bestaat en die zitten niet helemaal goed tegenover elkaar waardoor de letters verspringen.
  Er zitten ook allemaal spuitgietstukjes aan.
  De kwaliteitscontrole is dus nauwelijks aanwezig tijdens de productie.

  De reflexie ging er heel makkelijk vanaf. In één keer.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 7. Beste,Mensen
  Kan er iemand mij aub helpen ,ik zou namelijk fietsbanden moeten hebben 26 x 2 x 3/4 of 54-571 kan ik er met een andere maat (merk) er op leggen ……zo ja welke aub?
  mvg
  Jos

 8. Hallo Jos
  Zo ver ik weet levert alleen nog Vredestein een band met de maat 47-571. Andere ben ik niet tegengekomen, behalve een rolstoelband van Schwalbe met 23-571. Misschien dat buiten Europa nog wat leverbaar is, maar dat zal het nodige zoekwerk worden.
  Gr. Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *