De bakfiets van Ruben

Hallo allemaal,

Ik heb ondertussen al een hoop informatie van jullie site gehaald en wilde daarom ook het opknappen van mijn bakfiets dan aan jullie laten zien.

Zo ver ik weet via jullie site is het een Lely bakfiets maar ik kan helaas geen serie nr of iets dergelijks vinden.

Het is een bakfiets die mijn vader 20 jaar geleden ergens gekocht/gekregen heeft om toen al op te gaan knappen. Hij heeft de bakfiets gedeeltelijk uit elkaar gehaald en ontroest en opnieuw geschilderd maar heeft de bakfiets nooit afgemaakt. De bakfiets heeft op meerdere adressen ogeslagen gelegen en is uiteindelijk naar bekende in drenthe gegaan met de bedoeling dat hun hem zouden opknappen en en te gebruiken als kinder vervoersmiddel.
Hier heeft de bakfiets dik 7 jaar in het hooi gelegen en is er dus absoluut niet beter op geworden.

Toen ik dit te horen kreeg heb ik ze gebeld en ik mocht de bakfiets weer op komen halen!
de bak was te rot om te behouden en er miste wat kleine onderdelen en 2 spatborden waren niet meer te redden… maar al met al een redelijke basis!
nu een 3 maandjes later is de fiets helemaal klaar en moet ik alleen nog een nieuwe bak maken maar dit wil ik van het voorjaar gaan doen wanneer het weer en de temperatuur dit buiten toe laten.

Ik heb er wat foto’s bij gevoegd zodat dat jullie een idee krijgen.

Groeten Ruben

7 gedachten aan “De bakfiets van Ruben”

  1. Hoi Ruben
    Al van jongs af aan heb ik iets met bakfietsen. Ik denk dat dat kunstenmakers eigen is. Ik heb er zelf een gehad, helemaal mooi opgeknapt, (een met een Durex naaf, wat voor de nodige hilariteit zorgde) maar stalling werd later een steeds groter probleem, en daarom werd het ding weer verkocht. Heb er nog steeds spijt van. Vooral als ik dit zie. Ik hou het maar bij mijn transportfiets. Je kunt niet alles hebben maar als ik ooit nog eens rijk wordt, koop ik een grote schuur en…

    Als ik je één tip mag geven. Doe hem nooit meer weg, want je zal er spijt van krijgen. Zeker omdat deze fiets persoonlijke geschiedenis heeft.

    Groeten,
    Roeland.

  2. Hoi Ruben,
    Mooie bakfiets is het geworden.
    Ik ben het helemaal met Roeland eens. Ik weet waar hij het over heeft want het is mij ook overkomen. Doet nog steeds zeer.
    Wij gingen er in de zomer om vier uur ’s morgens mee langs de deur om te kijken wat iedereen als grofvuil bij de lantarenpaal had gezet. Dat ging toen nog zo. Alles wat we ophaalde werd weer verkocht op de rommelmarkt. Wij noemden dat “antiek” en het was het kaas op ons brood. Je kunt je voorstellen dat er veel herinneringen aan kleven maar net als Roeland moest het ding er uit wegens ruimtegebrek.
    Er fietst hier in Tilburg overigens iemand met een zelfde bakfiets die er een “laadvloer” in gemaakt heeft. Zonder staande randen dus.
    Die wordt gebruikt om zijn kinderen mee naar school te brengen en weer op te halen.
    Het hele ding vol met kinderen en hij fietst er zo mee weg. Erg leuk om te zien.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  3. Bedankt allemaal! ik ben ook erg trots op het resultaat.
    ik heb ook (nog) geen grote schuur. de schuur die je op de laatste foto’s ziet is van mn vader. Het schuurtje waar je de velgen ziet hangen is mijn schuurtje en dat is 3 x 1.5m en dus erg krap.
    De bakfiets gaat ook echt niet weg! Ons oude dijkhuisje is net verkocht en we zijn dus bezig met een nieuw huis en hier zit ook een erg grote schuur bij! de fiets kan straks dus lekker binnen staan.

    de achternaaf is zo ver ik kan zien van een oude brommer… 1 voordeel is dat het een erg grote trommel rem heeft.
    de naaf is wel weer in een goede velg gespaakt. Misschien ooit nog is vervangen. eerst maar is een zomertje mee fietsen.

    dit is een van mn andere kleine projectje geweest. deze gebruik is als “gewone” fiets.

    Batavus transportfiets

    Ook heeft mn vader nog een echte oude transportfiets staan. ik weet niet wat voor merk of wat maar dit word mijn volgende project komende winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *