7 gedachten aan “Gazelle transport draadbanden”

  1. Hoi Erwin,
    Leuke plaat heb je gescand. Als ik het goed lees was het niet echt goedkoop. F18,50 was volgens mij een aardig vermogen in 1940. De berekening gaat natuurlijk een beetje mank maar een brood is ongeveer 30 keer duurder geworden sinds die tijd. Als je dat op een set biba’s loslaat dan zit je aan F546.- : 2 = €273.-
    Lang leve de (lopende) transportband!
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Bij historische prijzen vergelijk ik de prijs altijd met goud; een gouden tientje is nu tweehonderd euro waard (€33.000*0.006048=199,58), een buitenband van fl. 6,60 is dan 199,58*.66= €131,73.
      In zilvergeld is de berekening als volgt: 1 zilveren (vooroorlogse) gulden weegt 7,2 gram puur zilver; fl. 6,60 is dan 47,52 gram, hetgeen tegen de huidige prijs van 900 euro per kilo neerkomt op €42,77.

  2. Hoi Bas,
    Ja, ik zei al dat het een beetje mank ging maar het artikel onder de link heeft me gebracht op het idee om gerestaureerde fietsen niet via marktplaats te verkopen.
    Mijn ervaring om te verkopen via marktplaats is niet onverdeeld positief. Kopen via marktplaats is echter weer wel lucratief.
    De meeste door mij gerestaureerde fietsen worden voor betere prijzen verkocht en blijven in mijn netwerk hangen. Wel zo leuk want dan zie ik ze nog eens.
    Samen met de nieuwe eigenaar de kinderziektes er uit sleutelen heeft ook wel wat en ik kan dan ook ervaren wat de duurzaamheid van mijn manier van werken is.
    Het is wel een andere manier van verkopen, iets persoonlijker en daar moet je zin in hebben.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Hoi Charles

      Hier ben ik het helemaal mee eens ,echter om liefhebbers te vinden kan je vaak niet om MP heen ! zo groot is de schare oude fiets liefhebbers ook niet ! .

      1. Hoi Marcel,
        Ja, het lijkt wel of het meer om onderdelen gaat die in de vitrinekast gelegd wordt. Ik bedoel dat het lijkt of er veel verzamelaars zijn. Ik heb het grapje al een keer gemaakt maar ik zeg wel eens “ik hou van fietsen maar ook van fietsen”. Dat wil zeggen dat de meeste onderdelen wel duur gekocht worden maar dat als ze gemonteerd zijn minder opbrengen. Dat is ergens wel jammer. Er wordt door mij wel tijd en moeite gestoken in het vinden van mensen die een mooie duurzame fiets willen kopen zodat ik weer verder kan restaureren. Het blijkt zo te werken dat je eerst vertrouwen moet winnen. Overtuigen dat het niet alleen maar mooi en oud is maar ook tip top in orde en weer goed voor de volgende 50 jaar.
        Groetjes van mij,
        Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *