Transportfietsframe, nieuw uit oude voorraad

heb van de week een nieuw frame gekocht van een transportfiets,er zit geen framenummer in,en de achterbrug is redelijk dun, weet iemand of dit vaker bij transportfietsen is,

groeten vincent

10 gedachten over “Transportfietsframe, nieuw uit oude voorraad”

 1. Hoi Vincent,
  Prachtig frame heb je daar.
  Ik weet niet helemaal precies wat je met “redelijk dun” bedoelt maar er zijn sommige frames waar de standaard kettingspanner te klein voor is. Daar heb ik aan gemerkt dat sommige achterbruggen zwaarder zijn uitgevoerd dan anderen. De achtervork (staande) is wel altijd zwaarder dan van een toerfiets.
  Verder valt het me op dat het frame gebiest is.
  Dat werd meestal niet gedaan voor zover ik weet. Er zijn wel transportfietsen uit de laatste tijd dat ze gemaakt werden die gebiest werden zoals die van Burco en Batavus maar het kan ook zijn dat iemand het zelf gedaan heeft.
  Heb je enig idee over de leeftijd van het frame?
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. In de buurt van Arnhem rijd ook een oude Transporter rond met ook dit biezen patroon ,heb er vaak naar staan kijken .
   De meeste fabrikanten zullen transportfietsen niet gebiest hebben maar uitzonderingen zijn er altijd .

   1. Grosmann (Amsterdam) had ook gebieste frames.
    Een vriend van mij heeft nog zo’n frame.
    Als hij van die dunne buizen heeft, zou het inderdaad wel eens zo’n Atlas uit India of Flying Pigeon uit China kunnen zijn. Beide leveren fietsen met dit frame nog steeds nieuw. Eigenlijk is de kans wel erg groot dat het zo’n frame is. Af en toe werd/wordt er wel eens een container vol van die dingen ge├»mporteerd. De onderdelen zijn in het algemeen van nogal matige kwaliteit, hoe de frames zijn weet ik niet.
    Gr. Erwin

    1. Vincent, ik bedenk mij iets, wat voor trapas zit er in ? Die Indiase/Chinese fietsen hadden altijd een bsa as. Als jij een 45mm cup hebt, is het niet zo’n fiets. De 45mm cups waren hoofdzakelijk in nederland in gebruik. Dan is het wel een ouder transportframe. Het kan ook zo’n jaren 80 Burco zijn. Wat daar voor trapas in zit weet ik niet in ieder geval geen 45mm bracket.
     Gr. Erwin

 2. Hoi Vincent,
  Als ik zo naar de breedte van de achtervork kijk dan is het er een voor een breed spatbord. Klopt het dat de liggende achtervork smaller is dan de staande voor het spatbord? Of lijkt dat maar zo door de foto? Het lijkt me eerder een frame van Burco dan een Chinees frame. Heb je de lengte van het trapashuis opgemeten? En de binnenmaat?
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. tijd geleden dat ik op dit transportfiets.net heb gekeken wegens tijdtekort,
   ik zal de lengte en breedte van het traphuis eens opmeten,
   de liggende achtervork is wel een stuk breder/dikker \dan de staande achterbrug,
   hopelijk snel vakantie! kan ik weer eens verder met sleutelen

 3. de leeftijd van het frame…
  hij heeft ongeveer 20 jaar op een zolder in een schuur gelegen,daarna ook nog zoo n 20 jaar in een magazijn op een school voor fietsenherstel,bij het opruimen zou hij naar het grofvuil gaan maar is hij gelukkig gered,
  of dit verhaal klopt weet ik natuurlijk ook niet zeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *