Oosterhout is weer een transporter rijker

Hallo hierbij mijn opgeknapte empo transportfiets, Oosterhout is weer een transporter rijker,
Hij is helemaal tot op het metaal kaal geweest de orginalietijds prijs zal hij niet meer winnen maar ik hoop dat de uitstraling dat goed maakt heb hem opgeknapt om hem dagelijks te gaan gebruiken hij fietst als een trein geen rammel, niks het enige wat je hoort is gekraak van het zadel.

Mvg helmut koel

19 gedachten aan “Oosterhout is weer een transporter rijker”

    1. Hallo Ronald,
      Dankje voor het compliment, er is veel werk in gaan zitten, de velgen op diverse plaatsen rot helemaal,met veel moeite herstelt. vervolgens alles op nieuw laten spaken, nieuwe achternaaf van favoriet, de voor naaf is orgineel maar wel weer met moderne cups en kogels, de spatborden waren zo verheen dat ze niet meer te redden waren dus heb er nieuwe opgezet. alleen deze zijn 6 cm breed en de orginele waren 7 cm. ik kon maar geen oude spatborden vinden van 7 cm. maar als ik die ooit nog sponaat tegen kom dan gaan die er op.

      Het balhoofd set is ook helemaal nieuw het oude was ook niet meer te redden. dus zit er een spliksplinter nieuwe set op. en een nieuw modern crank set, moest alleen op geruimt worden naar 17 mm van de trap as. en ook die is niet geheel meer orgineel. een nieuwe dikke ketting van een dames thomas bromfiets er op en rijden maar

      3 maanden lekker knutselen in de avond uren, viel mij nog mee.

      fiets word nu elke dag 4 km mee gefietst.

      Gr Helmut

      1. Hoi Helmut,
        Eruugghh mooie fiets heb je gebouwd.
        En ik ben zeer gecharmeerd van de banden. Waar heb je die vandaan en wat voor merk is het?
        En dat opruimen van de gaten in de cranck is hier op de site ook al eens voorbij gekomen. Waar laat je dat doen? Draaierij? Smid? Kan wel handig zijn om te weten waar je dan moet zijn.
        Groetjes van mij,
        Charles Waagenaar

        1. Hallo Charles,

          Bedankt voor het compliment. de banden zijn van cordo zeppelin ( town & country )28 X 2.0 en komen gewoon bij de lokale fietsmaker vandaan. ik had mijn zinnen gezet op banden van schwalbe fat frank`s maar die woden niet verkocht in 28 inch. 6 cm breed, dus zij ik tegen de fietsemaker doe dan de banden van 5 cm maar die maakt schwalbe wel voor de 28 inch maar dat zijn geen fat frank`s. toen ik bij de fietsemaker aan kwam om mijn banden te halen en de 5 cm brede banden van schwalbe zag viel het tegen ze oogten erg smal.

          tot dat ik de cordo banden zag die zijn ook maar 5 cm breed maar ogen door het profiel veel breder,

          Wat betreft de cranck die heb ik op mijn werk laten op ruimen van 16 naar 17 mm, een maal thuis natuurlijk gelijk gepast en wat denkje PAST NIET, (,*%##,.*0) dus ik eerst een cupa sup gepakt de crank in de werk bank gezet mijn oude rondvijl gepakt. stoep krijt van mijn zoontje gestolen mijn helevijl er mee ingesmeert en aan het vijlen gegaan net zo lang tot dat ze pasten dit was ongeveer een uur passen en meten en vijle en weer passen en weer vijlen en ga zo maar door, maar uit eindelijk kwam het goed. de as van de EMPO bleek niet 17 mm te zijn maar 17,3. nieuwe cranck spie`s er in en klaar.

          Gr Helmut

      2. winschoten is ook weer een transporter rijker !
        hha mijn jaloerse vader !,of ik m ga opknappen weet ik nog niet ,
        maar nieuwe banden zowiezo !
        even lekker fietsen op mijn fiets uit 1932
        afz.randolf

    1. hallo klop wat je zegt, die banden van schwalbe waar ik het over had dat zij die big appels. maar die lijken smaller , het is niet zo maar door het proffiel doen ze smaller aan en dat doet de band van corda niet die loopt helemaal rond met het profieldur lijkt hij breeder.

      Gr Helmut

  1. oh ja het merk van de fiets is trekvogel uit amsterdam !
    helemaal orgineel 1e lak en banden !
    echt zéér goed bewaard !,super
    is nog al die jaren nog ingevet met de rode fietsolie !
    nu is ie van mij !,hahaha
    eehm lekker fietsen jamaar !
    gr.randolf

  2. een vraag op een vraag is geen antwoord , maar over de leeftijd ; je zei zelf van 1932 toch [of zei de verkoper dat ]

    1. ik heb die fiets van die luuk ,ik vroeg hoe oud die fiets was en hij zei zo’n 80 jaar !
      nou 80 jaar terug vanaf 2012 is toch tachtig jaar zo !
      kom ik op 1932 ,of dat daadwerkelijke zo is wilde ik graag weten !?
      er staat een framenummer onder de trapas nr 107
      het rek is van roelewiel !
      Ben hem aan het restareren ,helemaal nieuw in de lak en wil er waarschijnlijk die bandjes van schwalbe bandjes omgooien van schwalbe de spekbanden of grijs maar daar ben ik nog niet uit zo !
      gr.R.E.Bentem

      1. om het netjes te zeggen ; sommige verkopers schatten iets graag een aantal decenia ouder dan het is om het verhaal intressanter te maken maar goed , ik weet het niet hoe oud ie is , zelf vind ik het eigenlijk zonde om iets wat nog in de orginele staat is[vooral omdat dat al een zeldzaamheid is ] te bedekken met ,,nieuwe lak ,, maar ieder z,n meug veel plezier ermee mvr grt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *