15 mei: Grootte Amsterdamse Transportfietstoer

Hoi Tran-sportfietsfietsers,

We zijn gisteren met een paar tran-sportfietsliefhebbers naar Amsterdam getogen om daar afspraken te maken over De Grootte Amsterdamse Transportfietstoer.
We hebben verzameld voor de deur van de fietsenmaker van het Amstelstation vanwaar we vertrokken zijn naar Kaap Kot wat helaas wegens werkzaamheden gesloten was maar dat mocht de pret niet drukken want aan de andere kant van de Amstel was op 5 minuten fietsen afstand het Mirandapaviljoen.
Daar hebben we koffie gedronken en een paar zaken op een rijtje gezet.

We hebben de datum voor De Grootte Amsterdamse Transportfietstoer gesteld op zondag 15 mei waarbij vermeld wordt dat er op 22 mei ook een alleraardigst evenement voor o.a. transportfietsen in Tilburg wordt georganiseerd waar uw medewerking zeer zal worden gewaardeerd! Het gaat om De Dag van de Biodiversiteit.
Ik wil jullie dan ook vragen om die datum vrij te houden. Schrijf het vast in je nieuwe agenda van 2011.
Er komt uiteraard nog meer info over de 22e mei maar nu eerst:

De Grootte Amsterdamse Transportfietstoer.

De datum is zondag 15 mei 2011
De vertrektijd is 11.00u
Wij verzamelen dan voor de deur van de fietsenmaker (fietsverhuur) van het Amstelstation.
Zondag is het vrij parkeren in Amsterdam en er is daar genoeg parkeerplek voor de mensen die met de auto komen.
De route is in grote lijnen bekend. Als alles beschreven is wordt ie via deze site en mail bekendgemaakt.
Het gaat deze keer niet over de lengte van de tour omdat Amsterdam makkelijk in een paar uur rond te fietsen is. We gaan zorgen dat we om ongeveer 17.00u weer bij het Amstelstation zijn.
We gaan ergens picknicken, waarschijnlijk Vondelpark of misschien Sarphatipark, waarbij we iedereen weer eten meeneemt wat ie lekker vindt en het de bedoeling is dat we elkaar verrassen met onze culinaire talenten.
Er zijn in Amsterdam er veel interessante zaken te bezichtigen dus we zullen moeten schiften. We kunnen niet aan alle mooie dingen aandacht aan besteden omdat daar eenvoudigweg niet genoeg tijd voor is.
Waar we wél even stoppen moet nog bepaald worden en wordt ruim van te voren bekendgemaakt.
Ideeën zijn welkom maar zoals gezegd, niet alles is mogelijk.
Er is contact geweest met Workcycles. Zij waren enthousiast over het plan en Charles gaat in het volgend jaar een keer langs om te kijken wat zij toe kunnen en willen voegen aan De Grootte Amsterdamse Transportfietstoer. Als er iemand mee wil is ie welkom.

We hebben het verder nog gehad over sponsoring, reparatie van fietsen en meedoen aan De Dag van de Biodiversiteit Tilburg.
Sponsoring vonden we niet nodig omdat er niets te sponsoren valt, fietsen repareren zodat iedereen die mee wil ook mee kan hangt af van de inventarisatie van de kwantiteit en de kwaliteit van de eventuele reparaties en waar dat moet gebeuren.

Groetjes van mij,

Charles

62 gedachten over “15 mei: Grootte Amsterdamse Transportfietstoer”

 1. -Groote Amsterdamsche Transportfiets Tour-
  Bij mooi weer is ’t Vondelpark op Zondagen stampvol, er doorheen rijden lukt nog wel maar rustig picknicken zal lastig zijn. Misschien beter een ander park voor uitkiezen.
  Zal er wel zijn met m’n bedrijfsvervoer.

     1. Ooit met mooi weer in het Vondelpark geweest? Dat wordt toch echt je ergens tussen persen….maar waar een wil is is een weg en flink wat transportfietsen maken indruk.

 2. Geen idee…maar het is 15 mei dus kans op mooi weer en het is zondag; de dag bij uitstek (zeker bij mooi weer) voor een zeer druk bezocht Vondelpark (mensen uit de buurt, toeristen, iedereen zonder balkon of tuin, zéér veel kinderwagens, vele sportbeoefenaars (van voetbal tot taichi en zwaardvechten), zwervers, picknickers en boeklezers en tevens een veel gebruikte doorgangsroute voor fietsers en wandelaars van het centrum naar oud-zuid en viceversa. De drukte kan dus al vroeg beginnen…..Wat overigens niet wegneemt dat het nog steeds een mooie plek is voor een picknick tijdens de transportfietstour en ook bij drukte is er vast wel een plekje te bemachtigen.

   1. Het woord “grootte” is hier geen bijvoeglijk naamwoord, al kan ik me de verwarring voorstellen. Het zelfstandig naamwoord is “Grootte Transportfietstoer”, als er 80 deelnemers zijn, kunnen we zelfs spreken van een grote Grootte Transportfietstoer.
    Als mijn fototoestel het weer doet zal ik het bewijs toevoegen.

     1. Hoi Dick,
      Zeg maar tegen je Juf dat het groottste educatieve principe “Door herhaling neemt de leerling de stof in zich op” omzeild wordt.
      Het is niet nodig om “De Grootte Amsterdamse Transportfietstoer” te herhalen. Als je het één keer gelezen hebt vergeet je het nooit meer.
      😉
      Daar komt bij dat het een onvergetelijke ervaring wordt dus dát hoeft ook niet herhaald te worden.
      Kan Filiep Vrerics er trouwens niet voor zorgen dat er bij de Nieuwe berichtgeving uit Oude Stock bekendheid wordt gegeven aan De Grootte Amsterdamse Transportfietstoer?
      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

 3. Beste Allemaal,

  Ziet er goed uit. Hoe zit het dan met de Grootte Industiele Club bij de Dam?

  Deze Club wilde toch ook wel bevoorraad worden door Den Bakker, danwel andere goederen die per transportfiets werden geleverd?

  Dus Phillip Freriks misschien leuk om dat eens uit te zoeken. en dat tijdens de stops toe te lichten.

  Tja u bent tenslotte journalist toch?

  Wellicht kan uw favoriete stamkroeg Hesp aan de Amstel zorgen voor de dorstige transporteur? Zeker als het vondelpark te druk is voor een picknic of misschien wel als tweede start en stop punt? Ruimte genoeg aan de waterkant voor de fietsen lijkt mij.

  Dit zou natuulijk ook mooi aansluiten bij het vervoeren van transport naar het cafe van zowel het natte en droge. Zie de wandbeschildering aan de gevel.

  En er is best genoeg ruimte om alle transportfietsen voor het filmmuseum te plaatsen zodat we allen ons inwendig te goed kunnen doen. zowel bij de fietsen danwel op het terras. en geeft ook mooi plaatje met het filmmuseum op de achtergrond.

  Tja en voor eventuele reparaties aan de fietsen is het misschien handig om toch Die wakkere krant van Nederland een busje te laten sponsoren die langs de route kan rijden voor eventuele mankementen.

  Zodat als er toch iets niet naar wens gaat dit opgevangen kan worden. want mocht je moeten sjouwen met je transport door en over de bruggen van amsterdam merk je hoe groot de stad eigenlijk is.

  Ik hoor jullie reacties wel weer.

  Vriendelijke groet,

  Yede

  1. ik ga op mn werk maar eens proberen vrij te vragen!
   en proberen iemand uit zeeland mee te nemen die een beetje conditie heeft ,weet niet wat de plannen Voor afstand waren,
   iemand enig idee of er jeugdherbergen of iets dergelijks in a dam zijn,<
   groetjes vincent

   1. Hoi Vincent,
    Tof, hoe meer zielen hoer meer vreugd.
    Ik weet niet of er jeugdherbergen in A’dam zijn maar misschien weet Bas iets. Die Woont daar.
    En de afstand valt wel mee omdat het in de stad zelf blijft. Veel meer dan 15km zal het niet zijn.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

 4. Hallo ,
  Wij zijn er dit jaar ook weer bij, net als vorig jaar in Tilburg .
  Onze zoon (Stefan, 14 jaar) heeft nu ook een mooie oude Gazelle transportfiets .
  Tot 15 mei,
  Groetjes,
  Helga ,Stefan en Erik

 5. Okee, ik transporteer mezelf hoofdzakelijk, maar op 15 mei kom ik op m’n originele DCR zweeffiets (is geen echte transportfiets, maar toch…)naar het Amstelstation en kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

 6. Hoi Iedereen die meefietst op 15 mei met De Grootte Amsterdamse Transportfietstoer

  Dit is de tekst die ik van het museum kreeg i.v.m. ons eventuele bezoek.

  “Jullie zijn van harte hier in het museum welkom. Wij willen jullie (of iedereen die interesse heeft) uitnodigen om het museum/de tentoonstelling Buurtwinkels met 50% korting te bezoeken. Hellaas kunnen wij geen gratis bezoek aanbeiden.
  Verder lijkt het me erg leuk en trouwens handig om de fietsen op onze grote binnenplaats (zie bijlage) te parkeren – dat is een leuk gezicht en een handig punt om alle fietsten neer te zetten. Dan kunnen wij en jullie wellicht ook wat leuke foto’s/filmpjes maken voor onze website.”

  Er is een aanbod gekomen om met 50% korting het Amsterdam Museum te bezoeken.
  Dat is dus niet gratis en ik wil graag van iedereen weten of jullie € 5.- willen betalen voor het museum.
  Het is misschien wel mogelijk om op de binnenplaats van het museum even met onze fietsen te poseren zodat er wat bewegende beelden geschoten kunnen worden voor de website van het museum.
  Dit bericht gaat ook via de mail naar iedereen waar ik een mailadres van heb.
  Laten jullie even weten of je € 5.- wilt betalen voor het museum? En of jullie überhaupt naar binnen willen?
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 7. Charels,
  Wat is je mail adres ivm aanmelding van mijn mail adres voor het museum (en voor route / bijlage museum)?
  Gr Martijn

 8. Hallo Allemaal,

  De vorige grote transportfietstoer was ik er bij met de auto, maar deze keer kan ik er niet bij zijn om verschillende reden, maar vooral lichamelijk klachten.
  Ik wens iedereen een hele fijne dag toe met mooi weer en met mooie foto’s

  Met vriendelijke groet Herman van Boxtel

 9. Hoi Tran-sportfietsfietsers,
  We krijgen van het Amsterdam Museum 50 kortingskaarten. Samen met de positieve reacties die ik heb gekregen aangaande het museum bezoek wordt het bezoek in het programma voor 15 mei opgenomen.
  Dat wil zeggen dat we voor half geld (= €5.-) naar binnen kunnen. De fietsen kunnen op de binnenplaats gestald worden waar we een muzikaal welkom krijgen van De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht.
  http://blog.amsterdammuseum.nl/?p=5475
  Wat wil je nog meer!?
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hoi, Charles
   Klinkt al iets beter.
   Hé Charles, ik kreeg een bericht dat mijn antwoord op jouw mail niet binnen 24 uur afgeleverd kon worden omdat jouw mailbox vol was.
   Ik ga een mailtje sturen naar de “tiplijn” van de lokale tv-zender AT5, ze hebben ook gefilmd toen we een rit langs oude fietsfabrieken hielden met “De Oude Fiets”. Het was toen uitgebreid in het journaal. We zijn ook van plan om voor koffie en thee te zorgen in de fietsenzaak bij het verzamelpunt. Ook een snelle reparatie is dan eventueel mogelijk.
   Gr. Erwin

   1. Mocht er nog iemand een grote koffie zetmachine een dagje te leen hebben, houden we ons aanbevolen. Anders wordt het waarschijnlijk met twee huis, tuin en keuken koffiezetters en één of twee waterkokers.
    Gr. Erwin

    1. Hey Erwin,
     ik zal kiken of ik via de Molli zo’n grote koffiekan kan regelen.
     Ik ben er zondagochtend wel met mijn transporter, maar kan niet meefietsen wegens geveltuinendag in het sarphatipark.( Aarde rondrijden op bakfietsen!).

     groet,
     Wim

     1. Hoi, Wim
      Dat zou te gek zijn. Bij de rit in brabant vorig jaar waren we geloof ik met ongeveer 32 personen, daar van uit gaand kunnen we waarschijnlijk wel wat groters gebruiken als twee gewone koffiezetters.
      Gr. Erwin

    2. Hey Erwin,
     het is me gelukt voor zondag een 10 liter koffiekan te lenen van theaterstraat.
     Zullen we om 10 uur in je winkel afspreken om die kan te vullen.
     (en heb je ook koffie, filters,bekertjes, suiker en melk daar of moet ik daar nog wat voor zoeken…)
     Tot zondag,
     Wim

     1. Hoi, Wim
      Hartstikke bedankt !
      Heeft die koffiekan een filter unit of moet je met andere koffiezetters dat ding vullen ? Als er een filterunit bij hoort, heb je er dan ook passende filters bij ? Ik heb al koffie, bekertjes en suiker. Thee en melk wordt gehaald.
      Gr. Erwin

     2. Het is gewoon een grote dubbelwandige rvs koffiekan met een kraantje aan de voorkant, je moet er zelf koffie in gieten, maar ik had begrepen dat je in je winkel wel koffie kon zetten, vandaar dat ik vroeg of ik om 10 uur bij je moet zijn om te helpen met koffie zetten…..

 10. Hoi Erwin,
  Helemaal super van die koffie en thee.
  Van die mailbox is vreemd want die doet het bij nog prima.
  En probeer de media maar te activeren. Altijd leuk een beetje extra aandacht.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 11. Hoorde pas afgelopen week – via via – van deze tocht …

  Heb niet zoveel tijd meer om deze site frequent te bezoeken, maar er was ooit een mailing-lijst, met aankondigingen lang van tevoren …

  Jammer, had ‘m anders in m’n agenda gezet, en was uiteraard meegefietst, maar dit was te kort dag om nog dingen om te gooien.

  Wat ging er mis met de mailing-lijst?

  Rob

  1. jammer dat je er niet bij bent!

   de maillijst is opgeheven omdat de werking niet voor iedereen duidelijk was, hetgeen leidde tot geklaag en onnodig werk.

 12. Zondag 15 mei 2016 gaan we fietsen in Amersfoort.
  Weer zondag 15 mei maar nu in 2016!!

  Verzamelen om 10:30u bij het station. Fiets, camera en koffie met gebak mee dan kan het niet meer fout gaan.
  Amsersfoort is een bijzonder fotogeniek stadje met een prachtig centrum.
  Ik heb een route uitgezet van ongeveer 25km. We gaan eerst Amersfoort uit in de richting van Soesterberg. Dan zakken we langs Zeist af richting Auserlitz en dan weer zo’n beetje terug naar Amersfoort.
  Véél stops (is om gevraagd door verschillende tran-sportfietsers :-o) om foto’s te maken natuurlijk en als ik veel inspiratie krijg worden het misschien 30km maar we houden tijd en ruimte genoeg over om, óf nog wat verder te fietsen, óf om in Amersfoort foto’s te maken.
  Én terrassen te bezoeken! Ook niet onbelangrijk lijkt me

  Dus, komt allen dan wordt het weer ‘als van ouds’

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Kan het niet een week later?
   ik kan helaas niet op 15mei ivm pinksteren (weekendje weg)
   Zou dat wel jammer vinden als ik dit jaar niet mee kan fietsen

 13. Hoi Ad,

  Wat mij betreft wel maar ik moet even uitzoeken of het i.v.m. andere zaken ook goed uitkomt.
  Maandag of dinsdag kom ik er op terug.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hoi Ad,

   Misschien heb je het op het forum van de oude fiets al gelezen maar ondanks mijn goede bedoelingen laat ik het toch maar staan op 15 mei 2016. DGTT wordt altijd verreden in het midden van mei. Dat is dan altijd de tweede of derde zondag in die maand.
   We hebben daar jaren geleden veel over gesoebat en kwamen i.v.m. andere feestdagen en belangrijkheden op dit moment in het jaar. Vandaar.
   Aan het eind van de zomer komt De Kleine Transportfiets Toer er nog aan en dan kan je hopelijk wel mee.

   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

 14. Voor Ad meteen maar De Kleine Transportfiets Toer bedacht en dat is van Maassluis via Rozenburg naar de Maasvlakte en dan met de pont naar Hoek van Holland en van daar weer terug naar het station in Maassluis.
  We gaan met de pont eerst naar Rozenburg en dan door een gebied van Natuurmonumenten naar de Maasvlakte. Daar ligt een fietspad op de bodem van de zee. Zeer speciaal gebied om doorheen te fietsen. Echt wel de moeite waard om een keer te bekijken. Dan met het veer weer terug naar Hoek van Holland.De rit is precies 50km lang dus met recht DKTT :-o)
  We zullen wat meer pauzes inlassen zodat iedereen comfortabel mee kan fietsen.
  De datum mag Ad bepalen als het maar in juni 2016 of later is.
  De datum is dus nog niet bepaal en ondertussen ben ik benieuwd wie er mee wil fietsen.

  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hoi Jeroen,

   Da’s een héle goeie tip!
   We zijn dan een stukje Natuurmonument kwijt in de route maar daar krijgen we ook wel weer iets moois voor terug. En voor het aantal kilometers maakt het niets uit.
   Gaan we doen dus :-o)

   Groetjes van mij,
   Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *