10 gedachten aan “28 x 2 Tractor Transport”

  1. Da,s apart ! heb ik ook nog nooit gezien of laat staan van gehoord .
    Inderdaad indentiek aan de 28 maal 2 of 28 maal 1 3/4 Hevea Transport.
    Kun je mooi die achterband vervangen als deze in betere staat is .

  2. Hoi Marcel,
    Ik had een oproep gedaan voor een andere band omdat de mijne gescheurd is. Het heeft ongeveer twee maanden op marktplaats gestaan toen ik een mail kreeg van iemand die er een had liggen. Kwam uit een magazijn van een fietsenmaker. Die had hem nog liggen.
    Ik vermoed dat er nog best veel mooi spul zo hier en daar in vergeten hoekjes ligt zoals bijvoorbeeld die Wipperman kettingen die ik gevonden heb.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

  3. Dat klopt veel fietsenmakers en zeker de nieuwere generatie pleuren al het oude weg ! WAAROM ,dat komt omdat het bewaren de nodige ruimte inneemt en voor een handje vol liefhebbers ga je het niet bewaren je hebt geluk als het overtollige wordt opgekocht zodat wij het dan weer kunnen kopen van een handelaar .
    Maar helaas heb ik maar al te vaak meegemaakt dat complete magazijnen werden ontruimt en vernietigt ! ik was daarbij telkens te laat ,jammer .

  4. Helaas zijn ze al verkocht.. ik had ze wel willen overnemen voor mijn set oude transportfietsvelgen maat 28*2. Indien iemand hier interesse in heeft,ze zijn te koop.. Met vriendelijke groet Maurice

  5. Da’s jammer dat ze net voor je neus verkocht zijn maar ben ook maar blij want de prijs zal er niet om gelogen hebben. Er wordt goud geld betaald voor die banden omdat er geen modern alternatief voor is.

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Er werd tezamen 30 euro voor gevraagd voor 3 banden (eentje een 26 x 2 spekband, maar die was niet goed meer). Dus het was ook niet gek dat ze snel weg waren. Waren er eigenlijk wel transportfietsen van oorsprong uitgerust met 28 x 2″ banden/velgen? Van bakfietsen weet ik het wel.

  6. Ik heb de bandenmaat leren kennen van een Gazelle transportfiets die ik ooit in Rouveen heb gekocht.
    Daar zaten ze op maar ik weet niet of die er later ingespaakt zijn. Het lijkt me wel eerlijk gezegd want ik heb het nooit eerder gezien.
    Ik kan het me ook niet voorstellen want het is veel te zwaar voor een fiets.
    Wel loeisterk natuurlijk.

    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *