De oudste transportfiets

Hallo Bas (als ik me niet vergis),

Afgelopen maand was er in het stadsarchief in ‘s-Hertogenbosch een expositie over het bedrijf van Bernard Jansen met veel archiefmateriaal en 2 (geleende) fietsen, de expositie was erg de moeite waard en handelde voornamelijk over het allereerste begin van de fiets, in dit geval vanaf 1881 toe bernard zijn bedrijf begon.
Hij was op verlerlei gebied een pionier zoals ook te zien was op de tentoonstelling, daarvan heb ik een kleine fotoreportage gemaakt die te zien is op Flickr.
Je klikt de foto met links aan, daarna met rechts en kies dan voor original om de foto op ware grootte te zien.

Er was een foto te zien van een transportfiets waarvan ik uit de beschrijving begreep dat hij van de periode van vóór 1900 was, maar dat was niet helemaal zeker, dus misschien kunnen de deskundigen er hun licht over laten schijnen.

Veel kijkplezier, vriendelijke groet Herman van Boxtel

3 gedachten over “De oudste transportfiets”

  1. Is iemand inmiddels iets wijzer geworden over deze fiets? Ik verwacht zelf niet dat deze van voor 1900 is. Uit de periode 1910-1920 lijkt me waarschijnlijker. Wel een leuk model, en het enige voorbeeld van een transportfiets dat ik ken waar zo’n oude (kaars?)lamp op zit en daar echt hoort.

  2. dit kun je eigenlijk geen transportfiets noemen ; wat kun je als bakker of slager nou kwijt in zo,n mandje ? 2 halfjes brood of 4 leverworsten…

    1. Daarom ook een groot kettingblad, hij moest vaker op en neer 🙂 Simplex noemde het in het begin een bestelfiets. Ik kan me zo voorstellen dat men in het begin enkele bestellingen bezorgde per rit, maar dat men steeds meer bestellingen in een enkele rit probeerde te bezorgen voor efficientie. Dus daarom steeds grotere manden, en zwaarder versterkte transportfietsen om meer te kunnen dragen. Tenminste, dat is mijn theorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *