Juncker uit Apeldoorn

Het Apeldoornse Juncker is niet te verwarren met het Rotterdamse Juncker JCR. Apeldoornse Junckers zijn ook zonder balhoofdplaatje meestal te identificeren door de bedrading die op listige wijze in het frame is weggewerkt. In 1968 werd de Juncker samen met Simplex en Locomotief overgenomen door Gazelle.
Hier de afbeeldingen uit de prijscouranten van 1938 en 1940.

1938, Juncker Transport Populair:

1938, Juncker Kruis-Transport Populair:

1938, uitleg over de werking van het standaard:

1940, de modellen Normaal, Kruis-Normaal en Progres voor extra zwaar transport (laadvermogen 150 kg i.p.v. 100 kg):


Met dank aan Velorama

2 gedachten over “Juncker uit Apeldoorn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>