5 gedachten over “IVCA Rally 2010 met transportfiets”

 1. Hoi Sjoerd,
  Ik heb de foto’s van de IVCA rally bekeken maar wat een leuk evenement is dat.
  Moet je de 13e maar eens wat over vertellen.
  Ik ken de Deense taal niet dus het is wat lastig vertalen van die site.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hoi Charles,

   Het was inderdaad een heel mooi evenement. Aanstaande zondag vertel ik er graag meer over. Bij de geplaatste foto’s stond al een heel beknopt verslag maar die tekst is om de een of andere reden weggevallen. Dit stond er:

   Afgelopen week vond de IVCA rally (http://cykelfestival.dk/) plaats op het Deense eiland Møn. Daar heb ik aan deelgenomen met de Eysink Super Standaard van 1924. Voor de gelegenheid is die voorzien van een stel zeer oude crème banden (spannend, maar ze zijn heel gebleven), van een olielamp (op de originele haak past geen elektrische) en een veilingkistje (de eerste eigenaar was een groenteboer).
   De toch vrij forse fiets leek in het niet te vallen bij de aanwezige hoge bi’s. Geen van de andere, ca. 160 deelnemers (uit 17 landen) had een klassieke transportfiets meegebracht. Achteraf kan ik me voorstellen waarom; het landschap was nogal heuvelachtig. Klimmen met de bijna dertig kilo zware fiets was al een inspanning, maar de afdalingen waren nog zwaarder. De Eysink is een doortrapper zonder remmen zoals vroeger gebruikelijk in Nederland. Het vraagt behoorlijk spierkracht om de snelheid bergafwaarts onder controle te houden. Fanatieke deelnemers reden op donderdag een Century, honderd Engelse mijlen. Ik heb me beperkt tot een halve Century.
   Leuk was onder andere een bezoek aan de plaatselijke lagere school. De leerlingen hadden een themaweek met het onderwerp fiets en konden bij ons bezoek in het echt kennis maken met de vele modellen oude fietsen. Ze stonden in de rij om een rondje voor op het rek van mijn transporter mee te maken. Bij de door hen gemaakte tekeningen ontbrak de typisch Deense Long John niet.

   Sjoerd

   1. Hoi Sjoerd,
    Eén transportfiets op 160 deelnemers?
    Er spreekt uit dat de transportfiets niet de aandacht krijgt die hij verdient.
    Misschien is het een pre omdat er ander helemaal niet meer aan onderdelen is te komen.
    Als er al een “bevrijdingsfront voor tuinkabouters” opgericht kan worden dan moeten we misschien ook eens gaan denken aan een belangenvereniging voor het behoud van de transportfiets.
    En dan natuurlijk met een voorliefde voor het oude werk.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *