Transportmand van “De Spar”

Beste mensen,

Ik heb pas geleden een originele en oude transportmand van “de spar” aangeschaft, in ieder geval van voor 1962 omdat toen de boom in het logo nog meer werd gestileerd. Inmiddels heb ik er mee rondgefietst door de stad en naar mijn werk en kreeg allerlei leuke reacties op de fiets en de mand. Het geeft mij nog meer het gevoel dat ik een bijzonder machine bestuur. Helaas is het voor mij zeer onpraktisch bij het betreden van onze woning en het plaatsen onder de trap waar onze fietsen staan. Als wij een achterom naar onze tuin hadden zou het geen probleem zijn maar…..die hebben wij niet. Met pijn in mijn hart komt deze mand binnenkort dus op Marktplaats te staan maar ik zou hem voor die tijd eigenlijk het liefst verkopen aan een transportfiets liefhebber die de mand dan ook gaat gebruiken zodat ik weet dat de mand goed terecht komt en nog een lang leven zal hebben.
Over de mand zelf: deze is geheel origineel met spatlap en in goede staat; er heeft wel worm ingezeten maar daar is de mand voor behandeld en de worm is weg. Als je interesse hebt en een goed bod kun je reageren.

Groeten Ronald.

17 gedachten aan “Transportmand van “De Spar””

  1. Wel een gave mand hoor !!die hoort inderdaad op een transporterfiets die hem op z,n fiets zet,en gebruikt.
    Ik ben al voorzien (van een klein exemplaar) anders wist ik het wel.
    Groet Ad

  2. Hoi Ronald,
    Wat een mooie mand is dat. Ik ben nog een paar transportfietsen aan het opknappen en op een daar van zou de mand niet misstaan dus….
    Wat wil je er voor hebben? Geïnteresseerd ben ik zeker.
    Charles Waagenaar

  3. Uit ervaring kan ik zeggen dat het fietsen met een dergelijk grote mand geen makkie is. Zeker met die verrekte sneeuwzooi. Zelf gebruik ik een vergelijkbaar formaat op mijn transporter en door dat gebruik slijt de mand hard. Het zou zonde zijn als zo’n authentieke mand in het dagelijks gebruik terecht komt. De hoofdconstructie is waarschijnlijk al verzwakt door de houtwormgaatjes. Dan gaat het heel snel. Charles, wees wijs, en gebruik de mand alleen voor de hoogtijdagen. Want dit is echt iets bijzonders.
    Groeten,
    Roeland.

  4. hoi,

    Charles was eerst, maar het is in der daad een mooie mand. ik heb zelf een van de A&O. ze zijn soms wat groot en onhandig maar het geeft precies aan waar zo’n fiets voor werd/wordt gebruikt. het gebruik van een kleinere mand werd vaak gedaan door de slager, zijn handel nam minder ruimte in maar een kruidenier en een bakker moesten wel grote manden hebben. ik ken verhalen waarbij men naar een klant, 10 of 15 kilometer van het dorp verwijderd, twee maal moesten fietsen omdat men een pakje boter vergeten was…
    met harde wind, sneeuw kou en ijzel zeker geen leuke bezigheid!
    maar ja men moest eten en leven.
    als charles er van afziet dan hou ik mij zeker aanbevolen.
    groeten,

    Anne de Jager

  5. De mand staat nu op MP: http://link.marktplaats.nl/310887670
    Liefhebbers van deze site hebben uiteraard voorrang en kunnen per mail reageren. Dus Charles, Anne, Bakkertje, en Sandra en andere geinteresseerden ik hoop van jullie te horen!
    Overigens is de hoofconstructie niet verzwakt Roeland en valt het fietsen met deze mand mij reuze mee (ook in de sneeuw zoals ik deze week heb gedaan) hoewel dat zeker anders zal zijn als hij zwaar beladen is. Respect dus voor al die bakkers en slagersjongens…….

    Groeten Ronald.

    1. Hoi Ronald,
      Het is écht een héle mooie mand maar ’t is voor de bakker, éé?!
      €60.- vind ik te veel en als ik hem had gekocht was ik er waarschijnlijk ook wel zo zuinig op geweest dat ie inderdaad alleen maar op hoogtij dagen gebruikt zou worden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje jaloers ben. Ik heb er een van de zelfde maat maar die is nieuwer en minder degelijk.
      Van deze mand spat de geschiedenis af en dat is leuk.
      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

      1. inderdaad, het vereist wel wat fietservaring en gevoel voor evenwicht maar alles went dus ook het fietsen met zo’n mand maar toch……respect! Overigens heb ik een 26″ wielmaat dus lagere drager(=stabieler) en stuurt mijn Apollo opmerkelijk soepel en makkelijk; ik weet niet hoe dat op andere (28″) transportfietsen is.

        1. Hoi Ronald,
          Zullen we het een keer vergelijken?
          Welke fiets het lekkerst fietst en stuurt bedoel ik.
          Onderdeeltje voor de “Grote Transportfietstoer” van 13 juni?
          Groetjes van mij,
          Charles Waagenaar

  6. ha jongens,

    als wij die tocht gaan fietsen dan gaat mijn mand zeker mee.
    hoop alleen niet dat het een race wordt. maar die 40 tot 50 kilometer, daar werdt in het begin over gesproken, moet wel lukken kunnen we alles mooi vergelijken en uitproberen….
    groetjes Anne de Jager.

    p.s. zal toch even op M.P. kijken…..

  7. Hoi Ronald,
    Zéker hebben we goeie banden maar het kan toch niet zo zijn dat we zo als een stel sleutelaars met handen in ons haar aan de kant van de weg staan. Als er onderweg nog iets kapot gaat kunnen we nog een extra competitie organiseren
    “Wie weet het beter?”.
    Tja, iedereen natuurlijk.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *