52 gedachten over “Oudefietsenbeurs Vianen”

 1. Hoi Bas (?)
  Mij ga je tegen komen op de ruilbeurs morgen.
  Ik ga proberen om er om elf uur te zijn zodat in’t ieder geval nog even kan kijken naar de creme banden die “De Oude Fiets” gekocht heeft.
  Ze hebben er honderd (paar?) zonder reflexie. Ik weet niet of het alleen maar voor leden is.
  Hoe herken ik jou? Roos in je knoopsgat?
  Ik kan niet op de fiets komen anders zou je me daar aan kunnen herkennen.
  Wie weet komen we elkaar tegen.
  Wellicht tot morgen.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. De fietsbanden zijn morgen nog niet beschikbaar.
   Ik ben degene die met transportfietsspatborden, ijzeren kettingschermen en brede velgen loopt te sjouwen…

   Tot morgen,
   Bas

     1. Oh jeetje, dat was even een misverstandje. Ik heb nog naar je lopen vragen maar niemand wist wie de standhouder was die Bas heet.
      En de cremebanden waren er niet omdat er in het voorjaar banden van vredestein komen die er uit zien als of ze veertig jaar geleden gemaak zijn en ook zonder reflexiestrepen dus daar wilden ze nog even op wachten.
      Het was er verder wel erg gezellig. Allemaal kleine kinderen die met hun speelgoed door de snoepwinkel lopen en elkaar als vrienden voor het leven zien. Ik kan het wel waarderen en heb mee lopen ouwehoeren dat het een liefe lust was.
      Ondertussen ook nog wat van die kleine pieldingen verzameld die er nooit zijn als je ze nodig hebt. Klemmetjes, palletjes, speciale schroefjes en moertjes en dat soort dingen.
      Wat ik ook bijzonder symphatiek vond was dat de mensen niet perse iets hoeven te verdienen. Ik hab meerdere kleine dingetjes niet hoeven te betalen en een van de fietsliefhebbers met een hoop spul zei me dat ie vond dat ie te veel Torpedo assen had dus daar heb ik er maar een paar van meegenomen voor bijna geen geld. Mét geschroefd dik tandwiel én “carrier” Torpedo. Probeer daar maar eens aan te komen. Dus mijn dag was weer goed.
      Ik heb ook nog het een en ander gevraagd over de manier waarop mensen met lakken en/of moffelen bezig waren geweest en heb aardige resultaten met twee komponentenlak van Sikkens en Sigma gezien. Eerst een paar keer primer met de kwast (ook 2K) en iedere keer schuren en na de laatste keer schuren iemand proberen te vinden met een spuitcabine om het even op te spuiten met zijde- of hoogglans. Het is dan meer werk maar een stuk goedkoper dan moffelen. Ik ga het in’t ieder geval proberen. Als ik al mijn acht fietsen moet laten moffelen (wat natuurlijk het mooiste is) dan ben ik €2000.- kwijt. Ik houd echt wel van mijn fietsjes maar dat vind ik te gek.
      Groetjes van mij,
      Charles Waagenaar

 2. Ik was het helemaal vergeten dat de beurs morgen was. Ik ga proberen te komen, ik moet nog wel even uitzoeken hoe je daar komt vanuit Amsterdam met het openbaar vervoer.

  1. Ik was er vorig jaar. Was een leuk beursje in relatief klein zaaltje. Wel knus Dit jaas kan ik helaas niet, volged jaar. Tot dan. Assen-Vianan fiets ik niet. Vooral met dit weer.

 3. hallo,

  ben er geweest. was niet zoveel spul als afgelopen jaren.
  weinig voor transportfietsen. ik heb in iedergaval niets kunnen vinden.
  of bas moet alles hebben opgekocht…

  groetjes Anne de Jager

  1. Heb er ook rondgelopen. Zonder fietsspullen. Ik vond niets van mijn gading en zocht eigenlijk ook niets. Een berg oude fietsenrommel is altijd leuk en daarbij is het leuk om de gezichten te zien van mensen op deze site. Zo heb ik Roeland een hand geschud en Marcel introduceerde me bij Sjoerd en Dick. Anderen heb ik helaas gemist.
   Wie weet zie ik jullie op de fietstocht die misschien iemand gaat organiseren komende lente?

   Bas

    1. Hallo Roeland

     Er is al 1 of 2 keer per jaar een landelijke Transportfiets / Bakfiets race in Brabant ,zie verderop op deze Site .
     Als we nu al eens iets vaker een leuke dag zouden kunnen organiseren doormiddel van een Tourit of Transportfiets ( Werkfiets meeting } zodat de geintereseerden op dit gebied elkaar kunnen ontmoeten en samen uit hun dak kunnen gaan dan zijn we al een stuk verder .
     Echter hier is al meer over gesproken en het kost wel de nodige moeite om iets van de grond te krijgen .
     Al moet ik zeggen dat we hebben genoten van de LVW Tourit en dat gezellig hebben afgesloten met thee en gebak .
     Ik ben benieuwd ! Nederland is fietsland nummer 1 en op fietsgebied is Transport.Net een waardevolle aanvulling ,wat ook geld voor de liefhebbers van deze fietsen die een toch wel belangerijk stukje historie in ere houden ! toch Fantastisch ! .

     Groeten Marcel

     1. hallo Marcel,

      ben nu bezig iets aan het opstarten waarbij ook de transportfiets onderdeel van zal uitmaken. dan wel geen race maar wel een meeting. binnenkort dus meer. mail me reageer maar.

      zoek nog een orginele bakkersfiets. mocht ik hem niet vinden dan laat ik deze mogelijk zelf maken. geheel energie zuinig maar daar later meer over. even kijken of het mogelijk is deze te maken.

      groet,

      yede

     2. Hoi Marcel.
      Een race is volgens mij alleen maar leuk als die totaal illegaal is. Niets aangekondigd en geen geleuter met vergunningen en ander ambtelijk geneuzel. Wie het laatst in de kroeg zit, waar lekker gerookt kan worden, trakteert. Als er dan vijf mensen meedoen is de verliezer goedkoop uit en hebben wij lol gehad. Daarna kunnen we net zo lang over fietsen lullen als we willen. Hiervoor hoef je feitelijk niets te organiseren als alle deelnemers weten hoe ze bij het eindpunt moeten komen. Als iemand dan wat foto’s maakt hebben we weer wat leuks te melden op de site.
      Groeten,
      Roeland.

    1. Hoi Erwin.
     Het is maar gekheid maar het lijkt me wel de moeite waard om eens uit te gaan zoeken of er een mooie fietstocht te organiseren valt in mijn deel van de wereld. Rond Breda kun je prachtige tochten maken. Ik denk aan een tocht van zo’n 20 kilometer die uitkomt bij een geschikt restaurantje buiten de stad. Zodra ik zie dat dit levensvatbaar is laat ik het weten. Het voorjaar lijkt me een mooi moment voor zo’n tocht.
     Groeten,
     Roeland.

     1. Hey Roeland

      Tuurlijk is het haalbaar als je maar een leuke route hebt voor Transportfietsen ! en redelijk weer ,dit zou je dan ook voor de winter nog kunnen doen en het zal vast niet storm lopen { zou wel leuk zijn } ! dus is het zeker haalbaar .

 4. Misschien een leuk idee om dat volgend jaar in rotterdam te houden als daar de tour de france start. Ik heb ergens gelezen dat ze “de oude fiets” hebben benaderd omdat ze (nisschien ?) iets met klassieke/antieke fietsen willen doen. Of anders koniningendag.
  Als je een race wil organiseren buiten eigen terrein of wielerbaan krijg je al gauw te maken met vergunningen, afzettingen e.d. Als je het tenminste niet “illegaal” wil doen. Het zal ook wel eens moeilijk kunnen worden om voldoende deelnemers te krijgen. Het ziet er een beetje lullig uit als je maar met vijf of zes man staat terwijl er pers aanwezig is.

  1. Zou lachen zijn !!!:
   Publiek verwacht een race met wielrenners op het parcours komt er 10 minuten ervoor een stoet Transport en Bakfietsen voorbij geraced alsof het ook echt een race is ! hi hi hi.
   Die verbaasde gezichten zou ik graag willen zien .

   1. Hey Roeland

    Ik had nog een veel beter idee een Sachs Elan 12 speed naaf en verlengde crancks dan was je iedereen voorgebleven .
    Ik heb zo,n naaf al eens in een Transport velg gemonteerd ! .

   1. Als iemand nou ook nog een keer een mooie toeristische route rijdt met een camera achter de voorruit of voor op de transportfiets, kan je het later afspelen op een televisie die je voor de transport hometrainer(s) zet. Is het misschien wat minder saai.

    1. Ik zie het al helemaal voor me.
     Met zijn allen op een rijtje op de hometrainer Transport, en dan “extra zwaar” natuurlijk, lullend over ons speelgoed achter een f(l)at screen.
     Maar alle gekheid op een stokje, we moeten er maar eens werk van maken om een mooie route uit te vogelen.
     Breda, Rotterdam, 20km of langer, illegaal of niet? enzovoort enzovoort
     Zullen we maar beginnen met een race naar de kroeg om te kijken of we op één lijn kunnen komen.
     Ik denk dat er knopen doorgehakt moeten worden dus ik ga gewoon een voorstel doen.
     Zondagmiddag 13 december om 16.00u in café “Burgemeester Janssen” aan de Piushaven nr.22 in de Tilburg.
     Ik zorg dat ik er ben wat er ook gebeurt en dan zie ik wel wie er op komt dagen.
     Vraag maar gewoon naar de eigenaar van die transportfiets die voor de deur staat dan kom je vanzelf bij mij terecht.
     Groetjes van mij,
     Charles Waagenaar

     1. 013 013 is het vlak bij 013 ?
      Maar kom op 16.00 uur is wel wat laat hoor ! .
      De LVW tocht begon om 9 uur stel dat er iemand komt ? en je nog gaat fietsen ? .
      Dan zou ook zaterdag 12 dec beter zijn heb je de zondag om bij te komen .
      een goede starttijd ook i.v.m. vervoer lijkt me 11 of 12 uur .

 5. Hoi Marcel,
  Het is niet de bedoeling dat we meteen een tocht gaan maken maar meer om een paar mensen bij elkaar te krijgen om samen een tocht te organiseren. Meer weten meer dan één en om zoiets samen te doen lijkt me leuker dan in mijn eentje. Snap U? En daar bij is de winter zeer geschikt om een paar keer bij elkaar te komen om over fietsen te lullen.
  Let wel; ik houd niet alleen van fietsen maar ook van fietsen.
  Ik laat het op Zondag 13-12-2009 16.00u staan in Burgemeester Janssen en dat is inderdaad vlak bij Poppodium 013 anders blijven we veranderen en gebeurt er niets.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

  1. Hoi Charles,

   Toertocht met 30 transportfietsen door kleine durpies lijkt me een fantastisch plan!

   Brainstormsessie aanstaande zondag ook, ik wil wel komen! Maar kan het niet wat centraler, dus bv in Utrecht? Lijkt me dat er dan wat meer volk op afkomt …

   Grtz, Rob

   1. Hoi Rob,
    Als er in Groningen mensen bij elkaar willen komen dan vragen ze in Utrecht of het niet in Maastricht kan en als het in Utrecht moet gebeuren doen ze in Enschede weer moeilijk.
    Aangezien het in Tilburg ook gezellig is blijf ik het gewoon in Tilburg organiseren.
    Er zijn veel mensen die laten weten dat ze het leuk vinden om een keer te gaan fietsen maar het lijkt er op dat diezelfde mensen maar niet willen begrijpen dat Nederland een klein landje is waar je overal binnen een paar uur kunt komen.
    Als je niet in de buurt woont heb je gewoon pech gehad en moet je wat langer in de trein zitten.
    Het is nou eenmaal niet anders.
    Er zijn door mij overigens al een paar routes uitgezet ten zuiden van Tilburg.
    Die staan nog niet op papier maar ik ken ze wel uit mijn hoofd inmiddels dus ik kan ze zo uittekenen. Er zijn onderweg verschillende pleisterplaatsen. Bij een paar daar van is horeca aanwezig die qua sfeer wel aansluiten bij “de oude fiets”. Gereedschap om kleine reparaties uit te voeren of banden te plakken en vooral ook weer op te pompen is ook aanwezig. 1e hulpdoos moet ik nog aanschaffen maar dat lijkt me niet echt moeilijk.
    Als het weer het toelaat stel ik voor om de 16e of 23e januari te gaan fietsen.
    De verzamelplaats is dan het station in Tilburg. Van af daar zijn we dan binnen 10 minuten Tilburg uit en gaat het verder door de bossen en agrarisch gebied. Daar zijn ook onverharde wegen bij maar die zijn goed te befietsen.
    Het gaat om ongeveer 35 kilometer dus dat is niet te veel maar het weer moet dan wel meezitten. Zeker niet regenen of temperaturen onder het vriespunt.
    Een paar goeie handschoenen en een paar warme sokken doen wonderen en er is niets lekkerder dan na een goeie fietstocht weer op te warmen bij een opgestookte houtkachel.
    Dus Tilburg om 16.00u in café Burgemeester Janssen Piushaven 22 http://www.burgemeesterjansen.nl/
    Ik heb er écht véél zin in!! Jullie ook??!!
    Groetjes van mij en tot ziens in Tilburg.
    Charles Waagenaar

   2. Waarom door kleine dorpjes….met z’n allen door Den Haag, Rotterdam of nog mooier Amsterdam rijden; onaangekondigd en massaal, dat is pas fantastisch!

    1. Lijkt mij leuk, over de grachten in amsterdam en dan luid bellend langs het kantoor van de lokale tv zender AT5 op de herengracht.
     De automobilisten zullen blij met ons zijn (zo’n transportfiets wil je echt niet in de buurt van je dure bollide). Lekker aandacht trekken.
     Erwin.

 6. Hoi Ronald,
  Jaaaaaa!!!, te gek!!!!, super!!!!!!, gaan we doen!!!!!
  Zeg maar wanneer en dan doe ik mee.
  Organiseer jij dat ff dan krijgen we wat diversiteit in de transportfietstochten.
  Lijkt me hartstikke leuk.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

 7. Haha, wordt dat dan een soort van transportfiets ‘flash mob’?
  (flash mob = onverwacht opduikende mensenmenigte die massaal hetzelfde doet en even snel weer verdwijnt, was vorig jaar opeens een rage)

  @Charles: 16 of 23 januari? Eerst had je het nog over de lente. Of is dit een ‘erin-komen-en-warm-fietsen-winter-snert-toertocht’ ?

  1. Ik dacht inderdaad aan een soort flashmob; alleen vraag ik mij af door hoeveel mensen met een transportfiets dit wordt gelezen en dus zouden willen mee doen. Is er een mailinglijst (je moet tenslotte je emailadres opgeven bij het plaatsen van een reactie); dat zou het bereiken van mensen en dus het organiseren heel erg vergemakkelijken.

   Groet Ronald.

   1. Hoi Ronald,
    Ja, een E-mailadres is oké maar ik wil ook wel een keer lekker ouwehoeren over fietsen met mensen die volgend jaar ook mee gaan fietsen. Gewoon, even kijken hoe jullie er uitzien even in levende lijve meemaken.
    En dan kunnen we meteen even kijken of we een paar netwerken tegen elkaar aan kunnen krijgen om het mailbestand groter te maken.
    Ik vermoed dat het niet echt moeilijk is om mensen te bereiken als je een beetje je best doet. Er zijn toch meer dan genoeg site’s waar je het een en ander aan kan kondigen.
    En bij mij in de buurt zijn zo al een paar mensen die mee willen doen dus dat moet wel gaan lukken volgens mij,
    Zie ik jullie zondag in Tilburg?
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Ik zou wel willen maar Ik moet er dan ruim 160km voor rijden.
     Maar wil wel mee fietsen in het voorjaar.Het zou mooi zijn als het een beetje centraal in NL zou zijn.
     Groeten Ad

    2. Hoi Charles,

     Hoe was de bijeenkomst? Helaas had ik geen tijd om naar Tilburg af te reizen maar ik ben wel erg benieuwd naar de opkomst. Ik hoop dat het in ieder geval gezellig was!

     Groeten Ronald.

 8. Hoi Ronald,
  Ja, het was zeker gezellig en de opkomst was goed omdat er nu drie mensen zijn die hun schouders onder de organisatie van de transportfietstour gaan zetten. We hebben een beetje zitten brainstormen en we vonden dat we het dicht bij huis gaan houden (zuiden van Nederland), dat het een tocht wordt om te fietsen wat betekend dat het tussen de 40 en 50km gaat worden, dat er leuke en interessante zaken onderweg te zien en te beleven zijn (beetje cultuurhappen), dat er meerdere pleisterplaatsen onderweg langskomen, dat er een picknick (zelf eten meenemen) komt, dat het in mei gaat gebeuren, dat het door bos- en agrarisch gebied gaat, dat er mensen met de trein kunnen komen en op het station opgehaald worden om naar een andere plek te fietsen waar meerdere auto’s geparkeerd kunnen worden zodat deelnemers ook met de auto kunnen komen.
  Het zal niet alleen over verharde- maar ook over onverharde wegen gaan en het zou best wel eens kunnen dat er af en toe wat blubber of anders los zand voorbij komt waar we wel duidelijk over zijn en blijven in alles wat we schrijven zodat er geen mensen met een Hoge Bie of mensen met een slechte conditie aan komen kakken.
  We gaan het bekend maken via verschillende media. Er zit inmiddels een journalist in de organisatie dus die kan wel het een en ander voor zijn rekening nemen. Dan zijn er nog de contacten met Vereniging de Oude Fiets, marktplaats, E-bay en nog vele andere.
  Het is vooral fijn om te weten dat er een paar enthousiastelingen zijn die mee willen doen.
  En mocht jij of iemand anders hier op de site nog iets in willen brengen dan moet je dat zeker niet laten.
  Ik heb in’t ieder geval flink de kriebels in mijn buik als ik er aan denk dat er een bende fietsliefhebbers door de Oisterwijkse Vennen, Campina, Galgeven, De Utrecht, Gorp en Rovert, Ooievaarsnest en Landgoed de Hoevens aan het trappen is.
  Iedereen die mee wil doen moet zich natuurlijk ergens melden en daar willen we nog wat voor inrichten. Dat zal wel een E-mailadres worden en ik moet nog even aan Bas vragen of dat via deze site mag.
  Groetjes van mij,
  Charles Waagenaar

   1. Hoi Ad,
    Ben maar niet bang. Zo erg is het nou ook weer niet. Het is wat je zegt. Het moet wel leuk blijven en daar gaan we voor zorgen.
    Fijn dat jullie ook enthousiast reageren.
    Groetjes van mij,
    Charles Waagenaar

    1. Beste transportfietsfietsers,
     We hebben een datum!!!
     Het gaat gebeuren op zondag 18 april.
     Dus dat kunnen jullie allemaal in je agenda zetten.
     Verzamelen om 10.30u, wegfietsen als iedereen er is (streven naar 11.00u)
     We gaan proberen om net buiten Tilburg een parkeerplaats te regelen zodat mensen die met de auto komen makkelijk hun auto ergens kwijt kunnen.
     Mensen die met hun fiets met de trein komen kunnen zich bij het station in Tilburg verzamelen. Er komt iemand naar het station toe die de weg naar de parkeerplaats wijst (10 minuten fietsen) zodat we daar met zijn allen kunnen vertrekken.
     Er komt natuurlijk nog veel meer info en als we alles denken te hebben maken we een flyer of een soort boekje waar alles in komt te staan.
     Ondertussen staan we natuurlijk open voor aardige suggesties.
     Dit bericht gaat natuurlijk ook naar
     mailgroep@transportfiets.net
     Als je mee wilt fietsen kan je je daar melden via http://www.transportfiets.net/2009/12/15/de-mailgroep-van-transportfiets-net/
     Bas heeft een mailgroep aangemaakt waar de transportfietsfietsers zich kunnen melden en hun ideeën kunnen lozen.
     Groetjes van mij,
     Charles Waagenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *