Welke transportfiets is nu echt ideaal?

Beste Transportfietsliefhebbers,

Ik kan niet kiezen; welke transportfiets is nu echt ideaal? Ik zat eerst te denken aan een oude, maar is dat wel handig om iedere dag 20 kilometer mee te fietsen?
Daarna kwam de Johnny Loco Dutch Delight, maar die schijnt al helemaal niet geschikt te zijn voor lange afstanden, en laten we eerlijk zijn; een prachtige fiets, maar geen authentieke. Dus nu weet ik niet welke ik moet kiezen. De Sparta Pick Up? Heeft iemand (volgens mij wel, aan alle artikelen te zien) daar ervaring mee. Of heeft iemand toevallig ervaring met de Cortina transportfiets, de zomer editition met aluminium frame vind ik zelf erg mooi. Of andere transportfietsen zoals die van Kronan of Burgers ENR. Kortom:
Welke is aan te raden om iedere dag 20 kilometer mee te fietsen, en wel meer natuurlijk met lekker weer.
Alvast bedankt!

Rick Verheul

8 gedachten aan “Welke transportfiets is nu echt ideaal?”

  1. Hi Rick,

    Iedere dag 20 kilometer? De meesten zouden kiezen voor een racefiets, maar niet de bezoekers hier…
    Welke fiets ideaal is, is toch heel persoonlijk.

    Heb je vracht te vervoeren (mijn keuze: oude transportfiets)?
    Fiets je voor fitheid (oude transportfiets + volle melkbussen)?
    Wil je snel ter plaatse zijn (oude transportfiets zonder mand?

    Een ouderwetse transportfiets is beter voor lange afstanden dan voor korte, want het duurt lang voor je vaart hebt en als je eenmaal vaart hebt…

    Daarbij is een oude transportfiets goedkoper dan de meeste moderne varianten. En je behoudt er een beetje Nederlandse cultuurhistorie mee.

    Succes met de keuze!
    Bas

    1. Harstikke bedankt, het is bedoeld om iedere dag 10 km heen en 10 km terug te fietsen, naar school. En op zondag om af en toe zo’n 10/20 km te fietsen, als het weer het toelaat.
      Met een tas (vol) met schoolboeken, heb je misschien ook nog tips voor het restaureren van oude fietsen? ( ik heb alleen nog maar ervaring met oude meubels, zijn er bijvoorbeeld eventueel boeken of moet ik dan op zoek naar de ervaring van een fietsenmaker?)

  2. Hoi Rick,

    Ik zeg neem een oude transporter.
    Als je een goede koopt is het vaak ook nog de goedkoopste oplossing.
    En zo zwaar loopt een oude transporter nou ook weer niet en waar heb je het over 10 km. En als je de fiets een beetje onderhoud gaat hij de rest van je leven nog mee. Dat kun je waarschijnlijk van de andere fietsen die je op noemde niet zeggen.

    Sterkte met het kiezen

  3. Ik heb zondag nog 45 km gefietst met mijn oude transportfiets, geen probleem! En ik zat niet eens alleen op de fiets, ik had de hele weg iemand voor op mijn rek zitten.
    Oude transportfietsen zijn echt de allerbeste fietsen, voor welke afstand dan ook. En je voelt je de koning van de weg, met een breed stuur en de extra massa!
    Alleen heuvels zijn niet leuk, maar die zijn er gelukkig niet zoveel in Nederland. Ik zit er zelfs aan te denken naar Frankrijk te fietsen, dat wordt misschien wat moeilijker…

  4. Het word een oude transporter!!
    Iemand toevallig nog een oude te koop? Op Marktplaats.nl betaal je ook al snel 300 tot 400 euro voor een oude…

  5. Beste Rick,
    Toevallig heb ik ervaring met de Cortina:
    het frame is prima. Behalve de standaard zadelstrop van zeer slechte kwaliteit. Die moet onmiddellijk verwijderd worden en worden vervangen door een losse zadelstrop. Nogmaals, het frame is verder prima. De fiets stuurt uitstekend, zelfs neutraal. Ook met belading. De montage van de onderdelen is slecht. Ik heb mijn Cortina eerst voor een klein kapitaal verbouwd. Nu is de fiets vrij goed. Volgende keer ga ik voor een iets duurder exemplaar, dat is uiteindelijk goedkoper. Misschien dat ik iets van Dutch ID ga proberen.
    Hartelijke Groet,
    janpeter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *