Bouwjaar en welk merk?

ik heb weer een transportfiets op de kop getikt via marktplaats.
waar ik onder het bracket dit fame-nummer vond 112A met rechts daarvan het Gwm of Gnw logotje, waar al meerdere malen foto`s van zijn gepost…. er een bijzonder mooi kettingwiel op het crank. verder is zowel het voor als achterwiel voorzien van een F&S naaf.
zou je mij aan de hand van die foto’s kunnen zeggen om welk merk het gaat en uit welk jaar… ik zat zelf aan een germaan te denken…

verder troffen we een fantastisch mooie binnenband aan van vredestein.
de “vredestein potdicht speciaal 28 x 2 ” .

verder zit er nog een foto bij van de vorige die ik heb opgeknapt voor mijn broer (de fiets die tegen de haag aan staat), dat is de schuurvondst die ik ergens in augustus heb gepost.. die overigens ook het Gwn logotje had maar dan op de onderste balhoofd lug.
de foto is niet je van het, maak binnenkort nog wel betere.

en verder een foto van mijn eigen gazelle uit 1920 (die tussen de blaadjes) die ik onlangs heb voorzien van een gazelle kettingwiel en een roelewiel kettingkast. het kettingwiel dat er op zat was er door de vorige eigenaar opgelast.

groeten terry

Datering

Datering

Datering

Datering

Datering

Datering

Datering

4 gedachten over “Bouwjaar en welk merk?”

 1. Op een F&S achternaaf staat normaal een jaartal of letter.
  Dan is de leeftijd van de naaf (Misschien ook van de fiets) te vinden.

 2. Hallo Terry

  Nauw die schuurfonst is geweldig mooi geworden en heb je snel klaargemaakt .
  Alleen wel jammer dat we nog steeds niet weten wat het Gwh of Gwn tekentje betekend want dan zou er mischien voor velen van ons het een en ander duidelijker worden bij het zoeken naar het merk.

 3. dat Gwh tekentje blijft inderdaad maar een vreemde verschijning, ik hoopte daarom ook dat het frame nummer 122A en het kenmerkende kettingwiel iets over het merk zouden kunnen zeggen. en op die manier misschien wel ontdekkend waar dat logotje voor staat….
  bedankt voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *