16 gedachten aan “Bakkerij van Jan Rozendal, Emst”

  1. Mijn naam is Hans Rozendal zoon van Willem Rozendal en Wilhelmina Bulsink.
    Mijn grootvader was bakker te Emst, ik weet dat er drie takken van de Rozendals zijn groningen, friesland en de veluwe waarschijndelijk kom ik uit de tak veluwe maar heb een vermoeden deze familie uit duitsland komt verder heb ik geen informatie die wel graag zou willen ontvangen wie help mij daarbij
    Hans Rozendal
    Voorburcht 6
    4116 DG Buren gld

    1. Hoi Hans,
      Via deze site hoop ik met mijn mail bij jou terecht te komen.
      Grappig om al die reacties te lezen.
      Heb je nog kontakt met Hermine gehad?
      Via deze mail kan ik je nog feliciteren met je verjaardag.
      Het was prachtig weer, dus misschien heb je lekker buiten kunnen zitten.
      Ma heet trouwens Willemina en niet Wilhelmina.

      Groeten aan de familie en wie weet tot mails.
      Groet, Inge

    2. Dag Hans Rozendal.
      Ik ben Henk Kloezeman geboren en wonende te Emst ik schrijf verhalen over Emst uit het verleden.
      Nu ben ik bezig met bakker Jan Rozendal heb in het gemeente archief in Epe al onderzoek gedaan en ben bij een paar oud Emsternaren op bezoek geweest voor informatie, o.a Dora Braakman Pannekoek .
      Maar ik heb nog een paar vragen waar niemand mijn antwoord op kan geven.
      Ten eerst op de foto voor het huis staat Jan Rozendal met bakkersfiets men vermeld met vrouw en tweeling Hermina Everdina en Gerritje Elisa maar volgens mijn onderzoek in het archief in Epe is Jan zijn vrouw bij de geboorte van Gerritje Elisa en Hermina Everdina op 23 januari 1926 overleden, mijn vraag klopt dat wel op de foto?

      Ten tweede kom ik in het adressenbestand een Johanna Maria Beeuwkes tegen als tweede partner van Jan Rozendal zij werd in april 1955 na overlijden van Jan Rozendal op 5 februari uit geschreven naar Hilversum.
      Mijn vraag was hij getrouwd met haar na overlijden van zijn eerste vrouw en ja wanneer?
      Dit zijn een paar vragen waar ik geen antwoord op heb, het zijn verhalen van Emst die waarschijnlijk in een tweed boek over Emst komen.

      Hopelijk kun je mij hierop antwoord geven
      Met vriendelijke groeten
      Henk Kloezeman

      1. Ik ben Jan Rozendal , Oudste zoon van Willem , oudste kleinzoon van Jan Rozendal Op de foto staat de jongste tweeling met de tweede vrouw van mijn opa. Johanna Maria Beeuwkes zij zijn naar ik meen in 1928 getrouwd. 2 jaar na het overlijden van zijn 1e vrouw. Zij was meen ik in eerste instantie als huishoudster werkzaam, maar dat weet ik niet zeker. Mijn oma ( 2e vrouw van opa) is na het overlijden van opa weer naar Hilversum verhuisd en heeft daar tot haar overlijden gewoond Opmerkelijk ze heeft altijd op kamers gewoond in Hilversum.

      2. Hallo Henk,
        Ik ben Hermina Everdina van der groep, dochter van Hermina Everdina Rozendal degene die mee staat afgebeeld op de foto als de helft van de tweeling. Kleindochter van Hermina Everdina Fransen de eerste vrouw van Jan Rozendal. Zij is inderdaad overleden bij de geboorte van de laatste tweeling. Het gezin bestond uit 5 kinderen waarvan 2 tweelingen. Johanna Maria Beeuwkes was een nicht van Jan Rozendal langs moeders kant. Degene die nog heel veel weet van vroeger is Willie Flink Dekker ,de dochter van één van de oudste tweeling . Ze is hieronder terug te vinden met een reactie wil je met haar in contact komen. Ik denk dat ze ook nog wel leuke foto’s heeft van vroeger. Zelf heb ik het boekje wat je ooit hebt uitgegeven: Emst uut de olde deuze. Hierin staat nog een foto van mijn moeder op bladzijde 103 Mien Rozendal bij de optocht van het groene kruis.
        Wanneer je het volgende boekje zou uitgeven zou ik het heel graag willen kopen.
        Mijn e-mailadres zal ik hier mee vermelden. hermivdgroep@gmail.com

  2. Hoi Hans,
    Hier je nicht Hermi van der Groep,tevens inzender van de foto. Mijn vader heeft de volledige stamboom van mijn moeder op papier. Vraag maar wat je wil weten. Groetjes Hermi

    1. Ik ben op zoek naar een foto van Gerrit Fransen. Hij is van beroep horlogemaker. Getrouwd met Hendrika Groothedde en later met Reindje van de Worp. Zijn dochter Hermina Everdina Fransen trouwt met Jan Rozendaal.

      1. Mijn naam is Willie Flink-Dekker. Ik ben de oudste kleindochter van Jan Rozendal, en mijn overgrootvader is Gerrit Fransen. Mijn moeder heette Hendrika Rozendal en was de oudste dochter van Jan Rozendal. Ik heb twee oude foto’s in mijn bezit van Gerrit Fransen. Ik kan ze eventueel fotograferen en via de mail opsturen.

        1. Ik ben Reinder Nijkamp uit Emst en ik heb een leeftijd dat ik bakker Rozendaal nog heb bekend, hij was een goede bekende van mijn ouders.
          Maar wat ik graag zou willen weten is of Elie Fransen (de postbode)( ook familie van Jan Rozendaal was

          1. Elie Fransen was een halfbroer van de vrouw van Jan Rozendal , Hermina Everdina Fransen. Hij was de zoon van gerrit fransen uit een later huwelijk met reindje van der worp.

  3. Hoi
    Ook ik ben een afstammeling van deze tak Rozendal, en daarom erg benieuwd wat anderen over deze familie te vertellen hebben.
    Zelf heb ik ook het een en het ander op papier over deze familie, zou een reactie dan ook erg leuk vinden.

    G.

  4. Hallo,

    Graag zou ik het adres of email adres krijgen van Hermi v/d Groep.
    Wij zijn nichten en hadden vroeger veel contact. Helaas heb ik geen adresgegevens van haar en zou het toch leuk vinden weer eens bij te praten. Heeft iemand die gegevens?

    groetsels,
    Lisette

  5. Hoi Lisette,

    Ik heb je e-mailadres doorgestuurd aan Hermi. Als het e-mailadres dat zij bij haar reactie gaf klopt (dat weet je nooit), zal ze contact met u opnemen.

    Leuk om elkaar zo weer tegen te komen!

    Groetjes,
    Bas

  6. Dag allemaal,
    Ik ben een zus van Hans en een nicht van Hermine en Lisette.
    Leuk om via een site die ik uit nieuwsgierigheid open te lezen dat jullie met die stamboom bezig zijn.
    Ik heb nog twee broers, Jan en Ben. De statenbijbel van de familie Rozendal ligt bij mijn oudste broer.
    Als iemand kontakt wil, dan hoor ik dat wel.
    Het ene meisje op de foto leeft nog en woont in Den Haag.

  7. Dag Hans,

    Ik zag je oproep over meer informatie over de familie Rozendal.
    Mijn tak komt voor uit Zwolle (voorheen Zwollekapsel).
    Wellicht interessant voor je om onderstaande link te bekijken.
    https://www.stamboomforum.nl/familienamen/2/44235/0/rozendal

    Grappig is wel dan mijn grootvader ook bakker was en mijn vader ook. Mijn vader hield dat vak voor gezien in 1940, Zijn oudste broer heeft was ook bakker in Montfoort. Zin kleinzoon heeft dit jaar de zaak beëindigd.

    Mogelijk bestaat er ook een Joodse tak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *